Mogren - Crvena Zvezda 0:2


  Brze pruge Srbije... eh, da jesu... u oba smera po 5 sati kasnjenja, u odlasku smo stajali u Nigde - to vam je negde na Zlatiboru (otprilike) :), sto su Savija, Mika i jos neko iskoristili za kupanje u obliznjoj reci, a u povratku u Pozegi i to zato sto je pukla neka osovina (dobro smo i stigli). Povlacenja cuvene rucne je bilo, ali u zanemarljivom broju i moze se reci da nije bitno uticala na duzinu puta.
Idemo dalje. U Bg se skupilo nas oko 150 (neki su krenuli dan ranije, neki dosli u sopstvenoj reziji, a neki su otisli na Ravnu Goru) i nekako smo usli u voz za koji (po broju vagona) uopste nismo bili planirani, sto znaci da je bilo prepuno, a prepuno izgleda ovako:
- u kupeima namenjenim za 6 osoba sedi minimum 8,
- bar 2 su na "rostilju" (resetke iznad sedista namenjene prtljagu),
- hodnik prepun, ali stvarno prepun,
- nekoliko spavaca na rostilju u hodniku... i tako 10 sati... pa vi vidite..
Takodje, video sam svasta, ali da neko mota vutru u hodniku voza u pokretu, stojeci, u potpunom mraku i da mu uspe to jos nisam...


U povratku je bilo malo bolje - dobili smo jedan vagon samo za nas, a ostali ( i ja) smo se potrpali u ostale vagone. Nazalost, to je trajalo samo do Podgrice, kada su izbacili sve iz "naseg" vagona jer u njemu nema struje i "nisu mogli da garantuju bezbednost putnika", tako da se ponovila prica iz odlaska. Posto sam probao i hodnicki i kupejski rostilj, toplo preporucujem hodnicki koji, iako uzi, mnogo manje zulja (ostale su mi masnice od onog iz kupea). Koristim ovu priliku da na nadlezne iz JZ apelujem da stave neki tapacirung :)).

  Sto se tice samog puta, bio je prilicno miran. Sve je, uz male izuzetke (pevanje i "jogutovanje") proteklo kao da idemo na odmor.
Nesto pre podgorice, Savija je, nagnuvsi se kroz prozor, vodom prskao kroz prozor kupea u kome su bili Jova, Zagor, Zelja, Maja... Ubrzo je usledio odgovor, na isti nacin, u vidu 1/2 L jogurta. Bilans: Mika - okupan jogurtom, Savija, Vlada Mauzer i drugi prilicno isprskani. Ubrzo, po dolasku u Podgoricu svi su izasli da se operu, ali je Savija to iskoristio i za nabavku municije - 5, 6 jogurta u casi.

Uputstvo za uoptrebu jogurta u casi: otvoriti poklopac, poljubiti casu, otvoriti vrata protivnickog kupea i shibnuti casu u plafon.

Savija se dosledno pridrzavao uputstva.
U medjuvremenu je neko odnegde izvukao i neku kolu - ciji je najveci deo otisao na Gagu
- ni krivog ni duznog.

  U Sutomoru su nas cekala 2 busa i specijalci, koji su nas odmah otpratili do Budve. Po dolasku odmah smo otisli na plazu gde su nam se pridruzile DELIJE iz Bara (sa majicama i barjacima), Niksica (sa majicama na kojima se bila i 4S), Budve i Herceg Novog (transparent).
Posle prvog kupanja krenulo se u potragu za pivom i ostalim alkoholom, sto je potrajalo do samog pocetka tekme, gde nas je docekalo iznenadjenje - karta 4 marke (100din), a onda je usledilo jos vece - nije se moglo uci ni sa kartom jer su tribine bile prepune. Koliko ja znam niko iz Bg nije usao, a situaciju je najbolje opisao Zzora " u zivotu mi se nije desilo da tekmu gledam preko ograde", tako da su nas predstavljale DELIJE iz Crne Gore, koj su imali i setalicu sa natpisom Crna Gora i 4S, a upalili su i 1 ili 2 dimnjaka. Mi smo se razvili oko stadiona - na krovove, drvo, travu, kafice... i prakticno nismo ni navijali. Jedino je po dosudjivanju penala upaljena jedna baklja.

  Odmah po zavrsetku tekme smo se potrpali u buseve i bili vraceni u Sutomore jer murija iz nekog azloga nije dozvolila da idemo u Bar .Takodje, do polaska voza je preostalo 2 1/2 sata, ali nisu dozvoljavali da se sidje u sam grad, vec smo morali da sedimo na stanici. ALI ... od stanice do Sutomora 2 putica... a oni blokirali samo jedan :)). Kad su provalili da na stanici nema skoro nikog dali su se u poteru za nama i jurili nas po Sutomoru, dok smo mi jurili hranu i pice. Mene su poslali istim stepenicama kojima smo se svi spustili, ALI... da li su zaboravili ili jednostavno opradvavaju svoju reputaciju, stepenice prvo vode do magistrale - sto znaci da smo se popeli do magistrale, ali ne i do stanice :) i nastavili potragu za hranom i ostalim.

To je to sto se tice ovog gostovanja, steta sto ispadaju iz lige jer sledece godine ne mozemo na more:)

Sledi poslednje gostvanje sezone u Makisu :)