FINALE KUPA
CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 4:2

 

Iz dobro poznatih razloga igran je samo jedan mec u finalu Kupa i to na nasoj "Marakani". Crvena Zvezda je, prema ocekivanjima, i ovaj put pobedila Partizan rezultatom 4:2. Opsiran izvestaj o toku utakmice mozete naci na strani "aktuelnosti".

Prica vec vidjena na proslom derbij kada smo takodje poveli 2:0, a oni izjednacili... izgleda da su se nasi ugledali na kosarkase, koji su odigrali mnogo infarkt-zavrsnica u Evro ligi.

Sto se tice navijanja, ponovo su na atletskoj stazi bili postavljeni zvucnici koji su u mnogome doprineli sinhronizaciji pevanja na severu. Pevalo se dobro dok nismo poveli sa 2:0, a onda je polako pocelo da biva sve slabije. Nekako je tad maltne svaka lopta uticala na navijanje - ako izgubimo loptu, stisava se/prestaje pesma, sto je za svaku kritiku. U drugom delu je bila ista prica. Koreografije, izuzev neizbeznih transparenata i nekoliko manjih barjaka nije bilo. Pirotehnika - DELIJE 40 baklji i dimnjaka posle prvog gola, 10 za samu proslavu pobede i jos nekoliko u toku utakmice. Grobari - bednih 7 i 2 dimnjaka, i to iz dva puta... moj je utisak da ih nikad nije manje doslo na nas stadion. Pevali su od prvog svog gola do ponovnog naseg vodjstva.
Na severu se, posle minuta cutanja, a i kasnije u toku utakmice culo i "Slobo *izdo, Kosovo si izd'o".

Treba spomenuti i nikad katstofalnije sudjenje sudije filipovica, koji nika do sad nije sudio derbi, a po svoj prilici to mu je bio i posldnji put. Covek bez imalo digniteta, morala, ljudskog dostojanstva i samopostovanja i ne treba da sudi utakmice uopste, a kamoli derbi. On je dozvolio da ga igraci Partizana, narocito Ivic, psuju guraju i udaraju ( Ivic), pljuju ka njemu, i da za dodeli samo jedan zuti (????) karton i to igracu koji je vec sam krenuo u svlacionicu...

Izvestaj o toku utakmice