DERBI03.jpg (13979 bytes)

 

Crvena Zvezda je pobedom u finalu Kupa Jugoslavije nad vecitim rivalom Partizanom po 17. put osvojila pehar ovog najmasovnijeg fudbalskog takmicenja u nasoj zemlji.
Rezultat od 4:2 sam govori za sebe..
Bila je to otvorena utakmica sa neverovatnim brojem sansi, iskoriscenih i neiskoriscenih prilika, lepih golova, i sto je najvaznije - utakmica koja je ponovo privukla hiljade gledalaca na nas najveci stadion.

Pred oko 30.000 gledalaca, i sasvim solidno ispunjenim Severom, Zvezda je nastupila u sastavu:


Kocic

Vitakic    Bjegovic    Bunjevcevic      Dudic


Miljkovic    Skoric    Boskovic    Gojkovic

            (Ilic)                               (Micic)                               

Drulic     Pjanovic
               (Bajcetic)


Vec posle nepunih 20. minuta crveno-beli su vodili sa , neocekivanih, 2:0. Najpre je Skoric u 16. minutu susreta, iskosa sa leve strane, van kaznenog prostora Partizana uputio loptu nalik centarsutu, medjutim putanja je prevarila golmana Ilica i odsela u mrezi. Nisu se Delije ni posteno iskakale nakon vodjstva, a bilo je vec 2:0!
U 18. minutu Boskovic je odlicno probio odbranu grobara po desnoj strani, Pjanovic je dosao do lopte i izbio pred gol, te sigurnim sutem poslao loptu kroz noge golmana u mrezu. Ludnica na tribinama, na terenu slavlje igraca, koji verovatno ni sami nisu ocekivali ovakav razvoj situacije na samom pocetku.
Medjutim, kako je utakmica odmicala Partizan se polako oslobadjao Zvezdinog pritiska, Kezman i Bjekovic su dobijali upotrebljive lopte ali sjajni bedem na ovoj utakmici sastavljen Dudica, Bjegovica i Vitakica zaustavljao je sve napade pred svojim sesnaestercem. Ipak, desila su se dva kiksa, u samom finisu prvog poluvremena. Najpre je posle kontranapada Kocic oborio Bjekovica u svom kaznenom, sto je rezultiralo smanjenjem Zvezdinog vodjstva na 2:1 posle uspesno realizovanog penala Vuka Rasovica. I onda, kada su svi ocekivali kraj prvog dela igre - desio se i drugi kiks odbrane. Neuspela ofsajd zamka na 30ak metara od gola, Bjekovic dodaje do Kezmana koji trese mrezu i izjednacava rezultat na 2:2.

Ipak, stvari su u drugom poluvremenu dosle na svoje mesto.
Igra je bila krajnje otvorena, sa sjajnim proigravanjima Zvezdinog veznog reda, tako da su se sanse redjale kao na traci. Boskovic, Drulic, Pjanovic - mogli su da rese pitanje pobednika i ranije, ali njihovi sutevi jednostvano nisu hteli u gol.
Ipak, u 61. minutu, posle odlicne akcije ivic je u svom kaznenom srusio Drulica sa ledja, sudija Filipovic je pokazao na belu tacku - a Skoric bio siguran egzekutor. Zvezda - Partizan, od 62. minuta - 3:2.
Nisu se ovim rezultatom zadovoljili crveno-beli. Na zestoke napade grobara - uzvracali su jos vecom merom. Prilika Drulica, precka Boskovica bile su samo uvod u konacni rasplet...
U 86. minutu, Gojkovic je solo-prodorom izbio sam pred gol, poslao loptu ispod golmana Radise Ilica i postavio konacni rezultat - 4:2.

Velikih 4:2 protiv nimalo slabog Partizana, veliki rezultat za 17. pehar Kupa Jugoslavije koji ce krasiti vitrine naseg voljenog kluba, rezultat koji je navijace Partizana ispratio pesmom
'Grobari su mislili, slavu da nam ruse..

kup1.jpg (3116 bytes) kup1.jpg (3116 bytes)
kup1.jpg (3116 bytes) kup1.jpg (3116 bytes)