Косово је Србија Косово је Србија

Косово је Србија

www.delije.net
  ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

 
Актуелно
- Навијачке вести
- Текућа сезона
- Спортске вести
- Извештаји
- Резултати
- Форум
- Видео - аудио
- Фондација Делије
- Други о нама
- Линкови
- Место за спектакле
- GATE 7

- Контакт
- Насловна
Ретро
- Прича
- Галерија
- Инострана гостовања
- Дерби

Fudbalski klub

Kosarkaski klub
 

GATE 7

1986. године Црвена Звезда је играла са Панатинаикосом у главном граду Грчке, а на утакмици се појавила и група Олимпијакосових навијача која је дошла да упозна Делије. Тада је остварен први контакт. Грци нам у првом периоду помажу око набавке навијачких реквизита, а Делије су им повремено одлазиле у посету.

Када је 1992. године дошло до новог сусрета са Панатинаикосом, они су у Атини донели транспарент са натписом "Good luck Red Star - GATE 7". То је изазвало ерупцију негодовања навијача "зелених". Наши навијачи су отпоздравили скандирањем "Олимпијакос, Олимпијакос" што је домаће навијаче још више разљутило. Након укидања санкција 1994. године, прва међународна утакмица коју је Звезда одиграла била је баш против Олимпијакоса на Маракани, и уочи тог пријатељског меча Делије су изнеле огромни транспарнт "Welcome Orthodox brothers", да би 1995. године на пријатељском сусрету у Атини они узвратили на исти начин.

Често се на нашем и Олимијакосовом стадиону могу видети обележја братских клубова. Такође, посете и сусрети на европским утакмицама нису реткост. Посете Делија у Торину против Јувентуса, у Монаку против Монака, док су Олимијакосови посетили нас у Швајцарској против Јанг Бојса и у Бону на кошарци, такође и посета Делија њиховом дербију против Панатинаикоса 2004. године.

 

 

 

  
Shop
E-cards
Download
wap.delije.net
Ново у shop-у
Мајица ФК ЦЗ БГ 2023
Претрага вести
   
Апликације Делије