Izvejstaj sa medjunarodnog turnira KOPER 2000 (2)

 

  Kad sam saznao da Zvezda dolazi na turnir u Kopar bilo mi je izuzetno drago jer sam sa Zvezdasima u Sloveniji vec pet godina pokusavao vise manje uspesno organizirati odlaske na utakmice naseg voljenog kluba i sad nam dolazi takoreci u dvoriste.

  Posto sam se pre pet meseci preselio u Hamburg bilo mi je malo teze kontaktirati sa "slovencima" i zato sam uradio fanzin (PATRIOTS br.2) za tu priliku koji sam razposlao u Maribor, Kranj, Kopar, Metliku i Celje. Uglavnom u krajeve zvezdasa sa kojima smo bili povezani. Na put u Sloveniju krenuo sam iz Hamburga do Kranja autostopom sto je trajalo 31 sat.

  Prema pisanjima po forumu Delija na turniru sam ocekivao kop od najmanje 100 cigana i zbog toga sredio 120 crvenih i belih kartona za koregorafiju. Na stadionu bilo je sigurno preko stotinu cigana ali koji su bili po celom stadionu, nisu navijali i bez nekog kopa, cetrdesetak balavca Tifoza i oko 120 navijaca Rijeke takozvana (s)armada. Nas desetak ortaka iz Kranja i nekoliko navijaca zvezde iz Celja, Ljubljane, Kamnika i Kopra stvaramo manji kop i navija se tokom utakmice, kod zvezdinog gola pali se pirotehnika koja zavrsava u terenu. Utakmica je potekla sa solidnom igrom druge rezervne Zvezdine ekipe i do borbenom igrom drugoligasa Kopra. Petnaest minuta pre kraja nas kop se smanjuje zbog napustanja stadiona Zvezdasa iz Celja, Kamnika i Ljubljane.

 Stadion smo mirno napustili dok je, kako smo kasnije saznali, na jednom od ulaza doslo do frke, kad je panduracija izgruvala hrvate koji su cekali zvezdine navijace. Nazalost do bliskog kontakta sa rijecanima nije bilo a i ekipa koju su doveli na stadion nije bila bog zna kakva.

 Sledecu Zvezdinu utakmicu sam prespavao sjeban od puta, ali cuo sam da je bio solidan kop zvezdinih navijaca. Posle toga nazad u Hamburg takodje avtostopom ali oko 36 sati.

 Zao mi je sto na turnir nije dosla ekipa iz Maribora ali momci iz Kamnika su jim rekli da u Kopru nece biti nista. Ali za basket sa Olimpijom u Ljubljani svi obecavaju Ludilo. Nadam se da su Zvezdi pripreme u Sloveniji pomogle da sastavi sampionsku ekipu.

Vidimo se!

Aco Zvezda-Srbija!