Crvena Zvezda - Olimpija 83:77 (38:44)

UPRAVA NAPOLJE


Dvorana: "Pionir"
Gledalaca 1.500
Sudije: Sudek (Slovacka), Rot (Austrija)

Crvena Zvezda: Stanojevic 30, Aleksic, Lukovski 16, Jestratjevic 2,
Radmanovic, Bolic 2, Topalovic 5, Boskovic 11, Vujanic 3, Tica 14
skokovi: 27; izgubljene lopte 12; osvojene lopte 10

Olimpija - Becirevic 10, Golemac 11, Duscak 9, Modric,
Brezec 9, Zdovc 4, Kotnik 18, Milic 6, Jaskevicius 5, Beri 5
skokovi: 26; izgubljene lopte 10; osvojene lopte 12

 

Konacno pobeda!
Junaci su sigurno Jovo koji je pored 30p imao i 8 skokova, a nad njim je napravljeno 8 faulova, Lukovski 16p, 10 asistencija, a 9 faulova je napravljeno nad njim, Tica sa 14p i 8 sk. Moze se reci da je tu mesto i Laletu Lucicu, koji je poslednjih 5 minuta prvog dela odigrao sa bukvalno drugom petorkom u kojoj nije bio nijedan starter. Malo stariji se secaju da se tako "kockao" pre par godina u jednoj finalnoj utakmici protiv grobara i da smo i tad pobedili.

Posle pocetnog vodjstva od 3:2, gosti prave cak 11:0, tako da je vecini vec "mirisalo" na uobicajeni rezultat ove godine, nekih -20. U tim prvim minutima predonost su doneli Golemac i Brezec, ali je prvi zbog brzo napravljene 3 licne morao napolje, pa je usao Kotnik, koji je i imao najvecu minutazu i bio najefikasniji. Sa nase strane, jedini koji je dao koseve u prvih 8 minuta bio je Jovo. Gosti su drzali stecenu prednost do 11. minuta, a onda je Zvezda prisla na samo -3, kad su i pocele izmene u Zvezdi, pa je poluvreme zavrseno sa drugom petorkom i samo -6.

Najveci problem u prvom delu bio nam je defanzivni skok, pa su Slovneci imali cak 12 sk. u napadu i ukupno 8 sk vise.

U nastavku, pocinjemo sa startnom petorkom, izuzev zamene Boskovic-Radmanovic, ali je Jestartijevic za samo 19sekundi napravio 3. i 4-tu licnu, pa se u igru vratio Tica. Inace trener Lucic je "osuo paljbu" na Jestratijevica i na njegov pristup igri, koji je stvarno ovaj put bio ispod svakog nivoa - prosto neprepoznatiljiv u odnosu na meceve protiv PAO i Reala.
U prvih 5 minuta raste prednost Olimpije na max +11, a tada, posle igre kos za kos, Zvezda pocinje da stize, iako je Jovo napravio 4. licnu, ali se sacuvao cak 10minuta, kad mu je sudjena nepostojeca licna, posle cega je ispracen burnim aplauzom i povicima "Jovo centarfor" :), sto potice od perioda lose igre nasih, kad smo im u fazi mi-se-sada-zezamo vikali "Igrajte fudbal" i "Ne igra se fudbal rukama". U medjuvremenu, Zvezda je u 33. minutu stigla na -2.

Na 70 sekundi do kraja bilo -1. Zvezda je odbranila napad i u kontri Bolic postize svoje jedine poene i donosi nam prednost 78:77. U sledecem napadu Tica cuva Milica kome je pri polasku u dribling lopta pobegla. Posle toga Lukovski i Tica sigurno izvode bacanja i to je bio kraj.