Partizan - ZVEZDA 80:74 (39:40)

 

Hala Pionir, gledalaca 2000, sudije Jovcic (Beograd) i Licina (Zrenjanin)
Partizan: Djokic 20, Cubrilo 17, Radosevic 12, Canak 10, Varda 10,
Petrovic 2, Ilijevski 2, Markovic 5, Raicevic 2, Mladenov, Bjegovic
Crvena Zvezda: Rakocevic 10, Lukovski 16, Radmanovic 2, Stanojevic 19,
Jestratijevic 10, Boskovic 8, Bolic 7, Topalovic 2, Vujanic, Tica, Aleksic
Sut ukupno: Partizan 47% (48-23), Crvena zvezda 49% (51-25)
Izgubljene lopte: Partizan 11, Crvena zvezda 11
Osvojene lopte: Partizan 8, Crvena zvezda 12

 

Jedna bleda partija oba tima pred malobrojnom publikom u Pioniru. Uzroke slabe posete treba traziti u losem vremenu, jos losijim igrama oba tima i , naravno Sv. Nikoli.

Glavni uzorci poraza su slaba igra centara, sem Stanojevica, i losa igra Rakocevica. Ni ostali nisu uradili nesto posebno, sem Lukovskog koji nam je doneo prevagu u prvom delu, ali od Rakocevica ocekujemo mnogo vise od onoga sto prikazuje u poslednje vreme.

Za pobedu domacina kljucna su 2 momenta: serija od 14-4 na pocetku drugog dela, kad su presli na zonu, i 3 minuta pre kraja, kad je Varda(??) pogodio trojku i vratio svoj tim na +6.

Utakmici je prethodilo, bukvalno, nevidjeno obezbedjenje. Ne obazirite se na sve one ranije price o "ludackom" obezbedjunju od ranije.... Nisu se mogli uneti kljucevi od stana, mobilni telefoni (sa izuzecima), metalan novac je oduziman... mene licno je pandur 3 puta!!! pretresao od glave do pete, morao sam da otvaram novcanik i vadim papirne novcanice (mozda sam medju njima sakrio bombu...)

Zanimljivo je da je vise bilo DELIJA od grobara (iako su i jedni i drugi bili u manjem broju) iako su oni bili domacini. Zbog toga sto murija nije pustila neke od nasih navijaca da udju u halu
svi transparenti su bili okrenuti i dosta DELIJA nije uslo na utakmicu iz protesta.
Pevalo se "Ivica Dacic, jeb'o vas Ivica Dacic" - na sta su oni jednom prilikom odgovorili
"Mogu da ti puse Ivice" (pa posle neka pricaju price...); zatim "Otis'o si Tudjmane, ostala je tuga, uvek ce te voleti, grobari sa juga"i vec poznato "umro je grobar".