1/4 Kupa
ZVEZDA - Radnicki (K) 1:0
Uf..
gadna kisha padala je ceo dan u Beogradu..
I bas ona je glavni razlog sto se skupilo jedva 2000 dusha na Marakani, kako bi odgledali cetvrt-finalni duel izmedju Zvezde i Radnikog iz Kragujevca.
Pre no sto ista dalje kazem, treba da znate da je kisha jutros taaaako padala, da je za 5 (pet) minuta - u mom dvoristu dimenzija 10 x 10 metara zapushila sve odvode, te da se po isteku tog 'glavnog udara', posle nekih 300tinak sekundi - naprvilo jezero na celoj povrsini dvorista, dubine 10ak santimetara :)

I sad ja treba da vam pricam kako se to danas igrao fudbal na Marakani, a kisha je padala bez prestanka, do samog kraja utakmice :)
Mozete misliti na sta je to licilo :)
Mislim, nisu oni na terenu igrali vaterpolo.. al da su ga i igrali - suvlji bi docekali kraj utakmice :)

Pobedila Zvezda 1:0 .. (zamal' da zaboravim da kazem to ;)
Igre nije ni bilo .. ono, jesmo 'mi' vukli loptu kroz bare vishe nego 'oni' i shirili igru po bokovima (sto bas i nije urodilo plodom, jer nije bilo adekvatnih centarshuteva) - al to jedva da je bilo dovoljno naspram snazne odbrane i kontri Kragujevcana..
Sve u svemu, fudbala i nije bilo, te valja napomenuti samo par detalja..


a) Zvezda igrala u kombinovanom sastavu, strelac jedinog gola Dragan Micic od prvog minuta u postavi

b) Leo Lerinc je OPET jeb'o kevu svemu sto ne nosi crveno-beli dres :) Decko je tolko uklizavao, tolko se borio da je, ako se doda i njegova vestina sa loptom u nogama - postao pravi ljubimac severa pa i ne cudi pesma pred kraj tekme:
'Ale ale ale a-leoooo
Leooooo
Leooooo' :)


v) Kocic moze da vrati radnu knjizicu, i da ode na biro za nezaposlene (opet se smarao covek skoro citavih 90 minuta :)

g) Gvozdenovic ne zna da centrira

d) pisac ovog texta setio se koliko mu je radosti Gvozdenovic doneo u nedelju, pa ispravlja prethodnu recenicu:

dj) Gvozdenovic ne zna da centrira - kad pada jaka kisha

e) DVA STRANCA u ZVEZDI !!! (ne skacite.. na terenu su bili Acimovic i Georgioski :)

(e, kad sam dosao do 'e' - rekoh "e do qrca s ovim" - te prestadoh da vas gnjavim :)


A sad nesto sasvim drugacije ;) navijanje...

Pa ono... 200tinak delija, opet u gornjem kopu, pevalo je uz ultra-promuklog-Shaviju i bubanj koji je doneo (a koji je vec pocepan). Prvih 15ak minuta skandiralo se igracima pojedinacno, zahvaljujuci im se na taj nacin za svu opevanu i neopevanu radost koju su nam pruzili pre par dana. Hit dana bila je muzika iz filma 'Zaoka' sa recima:
'Aleksandar Kocic ale
branio i odbranio sve..
Aleksandar 'le Kocic
Aleksandar 'le Kocic
Aleksandar 'le Kocic
aleeeeee...'


Zatim, melodija 'Mi pevamo sada svi 'Zvezda Zvezda' al pesma obradjena ..

'Ko ce nama dati dres - Stevo, Stevo,
ko ce nama dati dres - Stevo Glogovac..
Stevo Glogovac.. Stevo Glogovac
ko ce nama dati dres - Stevo Glogovac!'
:)

Na severu je pokusano da se opet nadpevava sa zapadom, i bilo je ultra-fenomenalno, s obzirom da je samo jedan lik u narandzastoj jakni, sedeo na kisi tamo, i svaki cas sedao i ustajao sa rashirenim rukama uzvracajuci reci pesme 'Kada Zvezdo igras ti.. ' :)


O gostima..

Kragujevcani su opet dosli, ovog puta u dva busa, al se nisu previse culi .. mislim, nismo mi bili toliko glasni koliko su oni bili slabi :)

Dve marice sprovele su njihove buseve po zavrsetku tekme najpre do autokomande, a pritom 'murija je blokirala cestu' sto bi rek'o Nele Karajlic, te su Delije ostale iza kordona, pevajuci 'Kragujevac selo - nerazvijeno.. ', te se sve zavrsilo samo na recima, pokazivanjem shalova i po kojih prstiju na ruci :)

I eto .. prodjosmo mi u polu-finale 'najmasovnijeg takmicenja u nas', jer se od ove godine igra samo po jedna utakmica u Kupu. Protivnici mogu da nam budu Zemun, Cukaricki ili Napredak..
Obilic je danas ispao, posle 1:1 i losijeg izvodjenja penala, pa sudeci po protivnicima - crveno-belima se smesi (jos) jedna titula ove godine :)

I to bi bilo to..
do sledece tekme (u subotu protiv Cukarickog na Banovom Brdu)
mashe vam svima


Che :)