Benetton - Crvena Zvezda 88:63 (47:31)

gledalaca oko 2.500

Crvena Zvezda: Boskovic 22, Cvetic, Rakocevic 12, Radmanovic 5, Topalovic 5 (6 sk), Jestratijevic 6, Vujanic 5, Tica, Lukoski 8

Benetton: Nikola 15, Pitis 11 (7sk), Markonato 14, Maestrelo, Buleri 1 , Santos, trejna 10, Di Spalatro 10, Nis 8, Separd 19

 

Nisu bili losi, skupili su otprilike 5 minuta dobre igre....
Tragicno izdanje Zvezde, za koje ne mogu opravdanje biti izostanci Bolica i Stanojevica. Obradovica namerno ne pominjem jer ionako nije odigrao ijednu utakmicu niti odradio ijedan trening sa ostalim igracima, i to protiv Benettona za koji nije igrao njihovo najvece pojacanje, Tajs Edni, MVP proslogodisnjeg final four-a (ex Zalgiris).

Cak je lepo pocelo - 0:5, ali onda domaci stizu do 20:9 !!! Anotonic je tada postavio zonu 2-3, koja je donela rezultata - smanjili smo na 4 poena 29:25 i imali loptu, medjutim onda 2 zaredom izgubljene lopte kojih je bilo CAK 23!! i domacin pravi seriju 7:0 i tu je bio kraj...Takodje, treba spomenuti i cak 13 ofanzivnih skokova domacina.

U drugom delu, u prvih 9 minuta smo postigli (Jestratijevic) samo 4 poena, od toga 2 sa linije slobodnih bacanja, sto je benetton dovelo do cak +32. Kad su domacini uveli drugu postavu, doduse i nasa je bila daleko od startne, uspeli smo da smanjimo serijom od 17:2 na manje od 20 razlike, ali su u poslednj9im minutima, zahvaljujuci iskljucivo svojoj indolentnosti i nepaznji dozvolili Italijanima&ostalima da dodju na konacnih +25.

Bilo je evidentno da je Jestratijevic prilicno bezvoljno usao u mec, mozda zbog bolesti, da je Topalovic daleko od proslogodisnje forme (do pred sam kraj imao je sut 7-0), sto je verovatno urokovano i time sto je u pripremnom periodu polomio jagodicnu kost i propustio deo priprema, tako da domacim centrima nije imao ko da se suprotstavi.

Cini mi se da ce pauza u Evro Ligi najbolje doci upravo nasem timu, u koji bi do meca sa Barselonom trebal da se vrati Zlatko Bolic.

Caki #134