Zvezda - OFK Beograd 3:1

 

Fudbaleri Zvezde igrali su danas po prvi put u ovoj sezoni pred Delijama na svojoj Marakani, i po prvi put ove sezone prikazali igru kojom mozemo biti zadovoljni. Vodjeni novim sefom strucnog staba Slavoljubom Muslinom, crveno-beli su savladali neugodni OFK Beograd sa 3:1 (1:0), u igri sa dosta sansi, sa dosta ulozenog truda i borbenosti, sto odavno nismo videli od momaka koji na svom dresu nose grb Crvene Zvezde.

Od samog starta domaci su gospodarili terenom, i vidjena je, pomalo zaboravljena, brza pas igra i cesto prebacivanje tezista sa jedne na drugu stranu napada. Vidjeni su jednostavni ali uspesni driblinzi, nije bilo cuvenog 'ja tebi ti meni' dobacivanja, pa je i publika bila sa razlogom zadovoljna vec od samog starta.

U 8. minutu, posle vec do tada nekoliko lepih akcija i izglednih sansi, Gojkovic je savladao golmana (real video) OFK Beograda, posle odlicnog proigravanja Jelica i Georgioskog. Do kraja poluvremena, igrali su crveno-beli nesmanjenim tempom, ometani skoro neprestano faulovima nimalo neznih fudbalera sa Karaburme, pa je tecna igra domacih cesto 'seckana' zbog slobodnih udaraca. Ipak, gol Gojkovica bio je jedini pogodak u tom, prvom delu igre, jer su precka jednom, a golman gostiju jos 3 puta sprecili ulazak lopte u mrezu nakon 100 postotnih sansi domacih.

I kada je sve teklo 'po planu' oko 3-4.000 gledalaca je prosto zenemelo u 54. minutu kada je posle greske odbrane, mladi reprezntativac 'Burek' Andjelkovic lobovao Kocica i doneo radost za oko 200 navijaca sa Karaburme, koji su po starom dobrom obicaju bili u kavezu izmedju istocne i juzne tribine. Blue Union su sve iznenadili svojom brojnoscu, ali ne bas i pesmom, mozda pre svega zato sto je pisac ovih redova i sam pevao sve vreme, pa nije cuo nista drugo sem hvalospeva Zvezdi :)

Ipak, nisu klonuli crveno-beli, pa je tako u narednih 10 minuta sa dva pogotka u mrezi gostiju reseno pitanje pobednika. Najpre je gol postigao Bunjevcevic (real video) , glavom posle korenra makedonca Georgioskog (koji je bio jedan od najzapazenijih na terenu), a ubrzo zatim i mladi Jelic (real video) posle solo akcije Gojkovica koji je uspeo da oduzme loptu odbrani OFK Beograda i da obavi vise od pola posla pre pogotka mladog reprezentativca.

Delije su takvu igru od samog starta pesmom pozdravile, pevajuci po 15ak minuta jednu melodiju, neprekidno i nesmanjenom zestinom. Posto je vecinu kopa cinio mladji deo publike zajedno sa Ultra Boysima i Savijom, atmosfera je bila standardno vesela, sa dosta dobacivanja na racun gostujucih navijaca, kojih je bilo preko 150-200, ko sto smo vec rekli. Cetiri baklje na pocetku drugog poluvremena koje su upaljene u kavezu, i dva dimnjaka sa ispruzenim salovima na Severu - bilo je sve od, ipak ne tako tihe i mirne, navijacke veceri na Marakani.

Sve u svemu, sasvim solidno izdanje fudbalera Zvezde sa jasnom porukom za sve navijace - dodjite da bodrimo nas klub, u povratku na stare staze slave.

Che ;)