ZVEZDA - Partizan 2:1


'Sto ja volim taj sex..
.. ja volim taj sex .. '

:)


De ste bre cigani :)

Lepo popodne na Marakani, a? :)

A bilo je zanimljivih momenata i pre i posle same tekme, no .. krenimo redom..


Prvo, pa musko..
tucha..
I to kod Fransha..
(za one koji slabije znaju Beograd, to vam je mesto koje se nalazi negde na pola puta od Slavije do Zvezdinog stadiona, kada krenete velikom ulicom 'Bulevar JNA' )
Elem..
Tu postoji i izlaz iz podzemne zeleznicke stanice 'Karadjordjev park', gde se i desila ova (ne)mila scena :)
Naime, 20-30 grobara je izlazilo na zemljinu povrsinu, i to u taaako divnom trenutku, da nisu to mogli da sanjaju :)
Ovaj.. jel mozete da zamislite prizor u kome 35-40 cigana dolazi ka toj stanici, a odande izlazi pomenuta grupa u crno-belom? :)
E.. bilo je bas veselo ..
Glavni zajeb grobara je bio u tome sto su izlazili po petoro, sestoro, te cim su prve dve grupice izasle na Bulevar, dobile su batine :)
Kako se dranje culo nashiroko, iz podzemnog tunela izletelo je ostalih 15ak-20 grobara, te je tuca dobila fine razmere, a bilans je sledeci..
Jednom decku sa crveno-belim salom rasechena je arkada nekim tvrdim predmetom (boxer, prim. aut) .. i .. to su sve zrtve na strani Delija u toj tuci :)
Grobari su u startu razbijeni na 'one_koji_su_vec_popili_batine' i na 'one_koji_su_potrcali_da_ih_dobiju' :)
Prva grupa zapalila je ka stadionu cim su dobili par udaraca, a ovi drugi, nesto stariji (i celaviji) - muski su ostali.. al muski i dobili po pichci :)
Sve u svemu, murije nije bilo, te je tucha prestala kada se i poslednji grobar spasao lincha, a cigani se okrenuli ka jednom od svojih, momku koji je krvave glave pevo 'Mnogo ste brzi, jebote, mnogo ste brzi..' :)
(mislim.. stvarno ima ludaka :))



E, sad..
ispred stadiona je guzva bila vec 2 sata pred tekmu ..
Kod severa .. ludilo .. redovi za karte, redovi za ulazak na stadiJon ..
Kako smo se mi nasli na dogovorenom mestu (kod reflektora izmedju severa i istoka), imali smo lep poglad i na navijace koji su pristizali uz brdasce na sever, i na bulevar jna, kojim su se ljudi priblizavali istoku i jugu..
U jednom trenu, prosla je omanja grupa grobara i to sredinom ulice, njih 50ak, pevajuci pesmice sa juga, dok im momci u plavom nisu 'ubrzali kretanje' te se pomenuta bagra trkom uputila ka svojoj tribini :)

Na stadionu, pri ulasku, pomalo zapanjujuca slika.. sat vremena pre prvog sudijinog zvizduka - sever je bio pun, jug - vishe nego polu-prazan! Ne znam.. mozda su se crno-beli uplasili eventualne osvete tipa 'evo i vama projektil zemlja-zemlja', tek, stvarno ih je bilo jedva par hiljada .. No ipak, kako se blizio pocetak susreta, i jug se prilicno punio, al je ipak ostao najlosije popunjena tribina. Ovo kazem, jer je sever bio - ne pun, nego krcat... na zapadu i istoku nije bilo mesta cak ni na stepenicama izmedju blokova sedista, a pomenuta grobarska tribina imala je ogromne 'zaliske' pri dnu (tj, nisu skroz popunili tribinu pa je, usled semafora - kop grobara izgledao kao jedno malo deblje slovo V :)

Bilo kako bilo, na tribinama se pevalo uveliko i pre izlaska igraca na teren..
Pesme poput 'Ne damo vam Kosmet, grobari... grobariii.. grobariiii iiii iiiii' ili pak 'Sve vas je manje.. jebote, sve vas je manje .. ' odzvanjale su severom, dok se iscekivao pocetak tekme..


I eto..
desilo se i to :)
Po 114. put, susreli su se u prvenstvenom duelu nasha Zvezda i njihov Partizan.

Sam pocetak derbija obelezelie su najpre koreografija na severu, a zatim je i Juzni Front odradio svoj deo posla..
Najpre o Severu_nashem_nasushnom :)
Po sredini tribine vijorila se ogromna (al stvarno ogromna) zastava koja se prosetala od prvog po doslednjeg reda tribine, takozvana - 'shetalica' ..
Na njoj je bio grb Zvezde i (valjda) ispisano "Pobeda ili smrt!" (kazem - valjda, jer sam bio ispod nje, a nemate pojma kolko je tesko citati naopacke i iznutra :)
Sa obe strane ove, jos_jednom_kazem_ogromne_zastave, bili su razvuceni crveni najloni, u redovima, takodje od dna do vrha Severa..
Cela koreografija ispracena je pesmom 'Pune tribine ludih navijaca' - navijaca koji su urlali .. ili se to meni samo cinilo pod zastavom :)

Nesto kasnije, i grobari su izveli dizanje zastave od prvog reda do pola tribine, zastave Juzni Front (Juzni Front iliti juzna opozicija, iliti 'svi protiv Chegijevih Agenata' ili sta_ja_bre_znam_sta_to _grobari_medju_sobom_rade_ko_im_jebe_mater :)
U svakom slucaju, simbol na zastavi je bila stegnuta pesnica, a pored nje su razvili sa svake strane po tri zastave koje su uradjeni kao bar-shalovi (prugasti shalovi)

No.. koga oni zanimaju uopste.. da se vratimo mi derbiju ..

Prvo poluvreme odlikovalo se izuzetno dinamicnom igrom, vidjeno je dosta trcanja, lepih poteza, zavidan broj kakvih-takvih sansi, ali i jedan gol..

Zvezda je forsirala presing igru, i to vec na 30ak metara od Partizanovog gola, ne dajuci cuvenom veznom 'crno-belom' redu da se razmahne..
Odbrana nam je funkcionisala sasvim dobro (kao i do sad u prvenstvu), veznio red uopste nije 'davio' (kao sto to ume), a napadaci su se vracali a i menjali pozicije toliko cesto, da sam u jednom trenu pomislio da su u kontri spicevi Pjanovic i Stevanovic.. kad ono - Lerinc i Boskovic :)

Elem...
bilo je finog navijanja, prvih 15ak minuta protiv gostujucih fudbalera (izdvoiJo bih povike 'Zorana je kurva grobarska' ili npr. obradu 'Daj gol' na melodiju 'Svi mi, oslosh smo.. '
Pevao se i poginulom Aci Radovicu, pevalo se i Draganu Dzajicu .. a nije ni zaobidjena ni crvena banda na vlasti u Srbiji..
.. dakle..
bilo je zanimljivo na tribinama, a bilo je je i na terenu .. sanse, zatim jedan taaako sumnjiv ofsajd Pjanovica (ma nije bio u ofsajdu, garant), a vidjen je i jedan pogodak..

Neki minut pred kraj prvog poluvremena, odbrana Partizana izbila je loptu visoko, na nju je glavom naleteo tacno na sredini terena Lalatovic i poslao je ka sesnaestercu gostiju ..

.. zadnja linija grobara nije odreagovala kako treba, Stojanoski je skocio ali samo jedva dodirnuo loptu glavom, dovoljno da ga ona preleti i padne pred noge Pjanovicu koji je izbio sam ispred Radishe Ilica, i shutem u blizi ugao doveo Zvezdu u vodjstvo od 1:0..

(sad ja kao treba da vam opishem kako je izgledao sever u tim trenucima.. al .. mozete to i sami da zamislite, zar ne? :)

Drugo poluvreme je pocelo zanimljivim komentarom Gage, koji je vodio navijanje veci deo derbija, uz pomoc promuklog Shavije i Marka..
Dakle.. njegove rechi 'Ajmo cigani sad, da nastavimo gde smo stali .. karanje se jos uvek odvija.. evo.. na teren su izasle zene.. a .. evo i jebacha' :)

I bilo je tako..

Sever je neprekidno pevao (tacnije.. vise skandirao nego pevao - sto ja licno i ne cenim previse), a samo koji minut kasnije - poveli smo i sa 2:0..

Gvozdenovic je prosao po levoj strani, usao u kazneni i imao dobrih sekundu-dve da razmisli gde ce da centrira..
Ispalo je da je uradio odlican posao, posto je na loptu natrcao odbrambeni igrac Partizna - Savic, i stvarno efektno zatresao svoju mrezu :)

Hm..
da..
u pravu ste..
na severu je tek pocinjala ludnica :)
Smenjivale su se pesme poput 'Sto ja volim taj sex .. ja volim taj sex .. ', pa onda: 'Partizan shampion .. apri-li-li-li!' :)
Mozda je, ipak, najlespi detalj navijanja bilo nadvikivanje sa istokom i zapadom..
Sever bi najpre prozivao jednu od ove dve tribine, a onda bi se npr. pola istoka ili vise od pola zapada javilo aplauzom..
Usledilo bi pevanje 'Kada zvezdo igras ti.. ' - na koje je odgovorala do tad - pozorisna publika sa ovih dveju tribina! :)
Ono.. zvucalo je odlicno, i ne pamtim kad smo ovo zadnji put izveli ovako dobro, da nateramo publiku sa (tradicionalno cutljivih) Istoka i Zapada da pevaju..

I pevali smo lepo..
i igrali (mozda malo povucenije)
al i primili gol..

Kezmanu je nabacio Pekovic, koji je tada usao u igru, loptu je prihvatio na drugoj stativi, 15ak metara od gola, i poslao je u mrezu efektnim udarcem (od stative pa suprotan ugao gola)..

Gol, koji je probudio sumnje da mozda necemo dobiti grobare koji se u tim trenucima razmahashe.. gol koji je mozda titule vredan jer ukoliko Zevzda i Partizan zavrse prvenstvo sa istim brojem bodova (a sada imaju isto) - grobari ce biti prvaci, jer se gleda medjusobni duel ekipa (0:2, 2:1)

Ipak.. ostalo je sve na tom rezlutatu, a valja napomenuti da je do kraja meca iskljucen grobar Duljaj (85. minut), i Glogovac, minut pred kraj..

I eto..
dobismo ih, onako.. sto kaze Muslin 'cisto kao suza' ..
A i igrali su momci u crveno-belom bas kako treba ..

Zvezda je na teren istrcala u sledecoj formaciji...
Na golu je bio Kocic (nije imao previse posla, u okvir njegovog gola upucena su svega 3 suta, naspram 7 suteva u okvir gola Radishe Ilica), uz levu aut liniju Lalatovic (odlican, prodoran i neverovatno siguran u odbrambenim zadacima), zatim Glogovac i Bunjevcevic u sredini defanzivnog reda, tandem koji nije gresio, koji nije bio ni previse milostiv prema napadacima crno-belih :)
Desno je bio 'pit-bul' Dudic, koji je igrao nesto povucenije nego obicno, ali je i taj deo posla odradio kao i obicno - sjajno.
Sredinu terena cinila je cetvorka na celu sa Lerincem koji je trcao vishe no ikad, grizao na terenu i uklizavao kao da je rec o beku, a ne mozgu ekipe :) Uz Lea, bili su tu i Boskovic (prestao konacno da davi loptu :) zatim Ilic (uf.. mali im je kidao noge, a imao je jedva jednu gresku u dodavanju, no - sam ju je ispravio - zaradivsi pritom zuti karton :) i na kraju - mali Gvozdenovic, levo krilo koje je par puta proslo grobare u stilu engleza - lako (uz Sinalko :) - a i dezurni je krivac sto je Savic postigao auto-gol :)
U napadu - Pjana i Stevanovic, vec opisani, tamo negde gore, pri pocetku ovog kratkog izvestaja ;)

E..

sad vi kao ocekujete da ja kazem 'to bi bilo to ..'
heh..
al nije :)


Najzanimljivije je bilo posle tekme (bar meni :)
Krenuo sam peske put autokomande, pa do hrama Sv. Save itd itd.. kad ono..

Nismo ni odmakli od posteno od Autokomande, a grupa klinaca (njih 10ak uvrh glave, ne starijih od 18 godina) sa shalovima i dresovima Partizana - potrcala je ka jos mladjoj grupi koja je imala zvezdine shalove..
No.. ne lezi vraze, normalno da ostali ljudi koji su se zadesili tu, kod Fransha maltene - nisu hteli da puste da se idioti izivljavaju nad klincima, te su uleteli :)
Grobarcici se prvo iznenadishe odzivom momaka u crveno-belom koji su skocili na njih (a i ja se iznenadih, mislio sam da sam mnogo malobrojan :) - te su prvo stali u gard .. no taj gard im je spusten ogromnim urlikom dok smo trcali ka njima preko ulice :)
I oni pocese da beze, desno, ka juznom bulevaru (jebo ih taj 'jug' :) pa su zastali da vide dal ih jurimo .. no nisu bili svesni da im je to kobna greska :)
Pisac ovih redova nije stigao da posteno poprica sa momcima u crno-belom, jer su isti poceli dobijati batine, a zatim i bezati uzbrdo Branichevskom, ostavljajuci za sobom 2 nova bar-shala, jedan platneni kacket 'Napred Partizan' :)
Trofeje su pokupile mladje Delije, koje su trcale za nama, a mi za grobarima :) (ovo ko ono - 'baba za dedu, 'deda za repu...' :)
E sad..
naravoucenije..

morate ljudi manje da pijete pivo, ako mislite da stignete Grobare :)
Mnogo su brzi (jebote, mnogo su brzi.. mnoooogo su brrrrrziiiii .. o oo .. mnogo su brzi.. ' :))

Tolko od mene,
za sad ;)


Pozdrav cigani :)

 

Ostali izvestaji iz ove sezone