Izveštaj sa gostovanja u Podgorici

 

Put "bivseg Titograda" krenulo je u utorak uvece sa glavne zeleznicke stanice preko 100 cigana. Brojka je za pohvalu- ne smemo zaboraviti da je rec o radnom danu, da nam "jugoslovensko sportsko drustvo" bezi 13 bodova i da su nam vozovi na "evropskom nivou"... O atmosferi u vozu ne treba trositi mnogo reci, navijalo se, pilo i duvalo bez prestanka do Podgorice.
Tamo stizemo u 6:30 ujutro i bez ikakvog policijskog doceka i pratnje u grupi dolazimo do stadiona, odakle se delimo u manje grupe. Tesko je ukapirati kakav je problem provesti sredu ujutro u Crnoj Gori...najbolje receno-smaranje! Ekipa se rasturila po skoro svim kaficima u centru grada (i ovde postoji lep Irish pub, ali sa ocajnim pivom!), a negde oko podneva u koloni i pod pandurskom prismotrom od hotela "Crna Gora" krece se ka stadionu.
Na tribinu smo usli citava 2 sata pre pocetka tekme, smetao nam je jedino vetar koji je neprestano duvao. Iznenadjujuca je bila popunjenost stadiona "Pod Goricom"- za razliku od prethodnih godina tribine su bile poprilicno pune. Na nasoj tribini bilo je i mnogo Delija iz Crne Gore, medju njima posebno treba izdvojiti ekipu iz Bara. Ipak navijanje, iako je bilo konstantno, nije bilo bas najbolje, naravno zbog toga sto navijaci iz unutrasnjosti nisu najbolje upoznati sa pesmama koje su aktuelne na severu. Rano vodjstvo Zvezde (Drulic, 9. minut) ispraceno je nasom bakljadom, a do kraja tekme pomagali smo na nas nacin igracima da osvoje bodove na ovom "vrucem terenu".
Posle utakmice murija nas prati na stanicu gde citava 3 sata cekamo voz, i posle mirne noci (svi smo spavali kao zaklani!) stizemo u Beograd u 5h ujutro. Jos treba pomenuti da nikakvih sukoba sa domacim Varvarima nije bilo - iako je fight bio dogovoren za 1h pre pocetka utakmice. Policija je, kao i uvek u Podgorici, bila OK prema nama i (bar njima) moramo uputiti pohvalu. U nedelju gostujemo u Smederevu i ovo gostovanje u Matkovicevom gradu mora biti dobro odradjeno. 10 bodova jeste mnogo, ali nada jos uvek da postoji, zato svi pravi navijaci Zvezde treba dodju i pomognu.

Bili