Izveštaj sa utakmice šetog kola KPK Crvena Zvezda - Izumrud (Rusija)

 

Prvi poraz nasih momaka u ovogodisnjem ciklusu lige KPK. Ipak, ne mora nista da znaci,jer i pored njega ipak imamo teoretske sanse za prvo mesto u grupi.
Igra na mahove ovog puta nije mogla dati rezultata protiv jakog protivnika koji je imao cudesnog libera koji je stigao i ono "sto se ne moze stici".
U prvom setu puno gresaka sto si protivnici lako iskoristili i dobili ga posle dvadesteak minuta igre.
Nasi su vrlo dobro odigrali drugi set, jedini koji su dobili, noseni pesmom sa tribina. Podrska navijaca je i bila najjaca bas u tom setu.
U trecem smo uspeli da stignemo do 21:20, posle maltene konstantnog vodjstva Rusa od po 2-3 razlike, kad je, po meni , trener cvetkovic napravio veliku gresku uvodjenjem drugog tehnicara Brankovica umesto Bozilovakoji nije bio los, pogotovu zato sto je mladi Branovic vec ranije pravio dosta gresaka. Ispostavilo se da je bas on "prodao" 2 sledece lopte, tako da su gosti dosli do prednosti i tako i uspeli da zavrse set. Nije pomoglo ni to sto je Bozilov vracen posle ta 2 poena.
Cetvrti set je poceo fino imali smo i tri poena prednosti, ali su gosti to polako stizali. Poslednji put smo vodili 17:16. nekoliko poena kasnije Stojkovic pravi 4 greske, sto je i bio kraj nasih nadanja, a bogami i utakmice.

Interesantno je da je trener gostiju povukao ekipu sa terena u drugom setu posle 2 "sumnjiva" poena i da iako ih je vretio posle minut-dva, nije snosio nikakve posledice, kao i njegova ekipa. Takodje , nisu dobili nijedan zuti karton bez obzira na dosta prigovora. Kad se uzmu u obzir nova pravila, zna se koliko bi to nama znacilo.

#134 Caki