delije | fanclub | info | učlanjivanje | članarina | baza članova | chat | forum | rezultati | izveštaji | shop | pišite

 

Izveštaj sa utakmice prvog kola kupa UEFA Crvena Zvezda - Metz

 

Beograd, 15. septembar. Stadion: Marakana. Gledalaca: oko 45.000.
> Sudija: Cezari (Italija). GOLOVI: Ognjenovic 3, Drulic 12 - Rodrigez 90.
Zuti kartoni: Ilic, Bunjevcevic, Vitakic, Ognjenovic (Zvezda), Pjer, Promen, Strase (Mec)

> CRVENA ZVEZDA: Jevric 7, Dudic 7, Bjegovic 7, Adilson 7.5, Ilic 7,
> Bunjevcevic 7.5, Škoric 7, Pantelic 7 , Drulic 9 (Vitakic), Acimovic
> 7,> Ognjenovic 8.5 (Micic)
> MEC: Letisi 6.5, Pjer 6, Kastendush 5, Majere 6, Promen 5 (Strase 6),
> Toje 6, Jestrovic 6 (Sasa), Lukic 5.5, Rodrigez 7, Bofen 6, Redzi 6.5

> Brilijantan pocetak utakmice, ludnica na tribinama i sjajna igra celog tima u prvih sat vremena igre ipak nisu bili dovoljni da Zvezda putuje spokojno na revansh u Mec. Umesto da zadaju zavrshni udarac posle nokaut-golova u trecem (Ognjenovic) i 12. minutu (Drulic), crveno-beli su stali, narochito u drugom poluvremenu, pa je rezultat od (samo) 2:1 ipak doneo mnogo vise radosti Francuzima, nego prepunoj Marakani.

> O tome kako je poceo prvi susret prvog kola Kupa UEFA, najbolje govore golovi. I igra, svakako. Umesto kaznjenog Gojkovica, Kosanovic je u igru ubacio mladog Drulica, i to se pokazalo kao pun pogodak. U tandemu sa Ognjenovicem bio je nezaustavljiv za ipak sporu odbranu Meca, a svojom visinom i korpulentnoshcu dobijao je ovaj mladic sve duele pred protivnickim golom. Vec u trecem minutu, nakon odlicnog pasa Ilica, Drulic je majstorski ( i akrobatski) pronasao Pericu u srcu shesnaesterca, te golmanu viceshampiona Francuske nije bilo spasa. Haos na tribinama nije prestajao, a poceo je neposredno pred utakmicu kada su delije izvele sjajnu koreografiji, gde je kartonima bilo ispisano "1991" kao i ogroman zuti pehar. Ovaj mali "podsetnik" Francuzima kod koga su dosli i hor prepunog severa (kome su definitivno smetale novopostavljene stolice sa malim naslonima) - odsekli su noge fudbalerima Meca, koji, istini za volju, nisu znali sta ih je snaslo na samom pocetku. Samo devet minuta kasnije, opet je Drulic bio u glavnoj ulozi. Sjajno primanje lopte u kaznenom prostoru posle pasa dugog 50 metara koji je uputio Bunjevcevic, finta i neodbranjiv sut posred gola Letizijea (kroz noge)- maestralnost za vodjstvo od 2:0! "Ocemo treci, ocemo treci!" culo se sa krcatog Severa, ali .. Drulic je propustio jos dve prilike u prvom delu igre, zatim je Ognjenovic (u svom stilu) pao u kaznenom (28. minut), ali je italijanski arbitar samo odmahnuo rukom. Na poluvreme se ipak otislo bez daljih promena na semaforu. A drugo poluvreme - za zaborav. Ocigledno premoreni posle 10 utakmica u 30 dana, igraci Zvezde su naglo stali, pa sem suta Skorica (pravo u golmana) i prodora Ognjenovica (sut pored gola) - nista sto bi podiglo atmosferu na severu.

Malo igre "u krugu" vodja Delija (Tima je definitvno najlosiji medju njima prim. aut :), zatim invalid "Kratki", onda paljenje svih kartona koje su navijaci imali pocetkom drugog dela igre, kao i tuca Red Boys-a malo su podgrejeli Delije, ali atmosfera je definitivno bila drugacija od slike sa pocetka utakmice. Igraci Meca su krenuli mnogo angazovanije u drugih 45 minuta, bilo je par poluprilika, no tajac na stadionu je nastao izvodjenjem Drulica iz igre i ulaskom Vitakica. Zvizduci sa tribina upuceni Kosanovicu nisu bili potpuno opravdani jer Delije nisu primetlie detalj kada je sam Drulic zbog povrede zatrazio izmenu. Medjutim, ova izmena, kao ni ulazak (navijacima omiljenog) Dragana Micica umesto kapitena Ogenjenovica nisu dali nekog pomaka u igri Crvene Zvezde. Kako-tako navijanje prosto je zanemelo kad je Rodrigez uhvatio odlican volej sa 15ak metara i matirao Jevrica u poslednjim trenucima susreta.

Rezultat od 2:1 nije bio odraz pravog stanja na terenu, ali fudbal je takav. Svaki propust biva kaznjen, pa igracima nase Zvezde ostaje da za 14 dana u Francuskoj sacuvaju prednost, i armiji svojih navijaca podare jos koju medjunarodnu utakmicu na Marakani.

> Pozdrav,
> Darko Nikolic