ZVEZDA - OFK Beograd



   Dan uoci (istorijskih) izbora u Srbiji, u kishno subotnje predvece odigrano je i 6. kolo Prve savezne fudbalske lige. Posle pet sigurnih pobeda, Zvezda je ugostila "romanticare" sa Karaburme. Romanticare, koji su na Marakanu stigli optimisticniji nego sto im je to stanje na tabeli davalo pravo. Nadali su se da ce moci da iznenade umornu ekipu Slavoljuba Muslina, i da ce preko brzonog Divica uspeti da nas (po tradiciji) namuce..
   Nadali se... al' za dzabe :)


Crvena Zvezda - OFK Beograd 4:0.

Ili moze i ovako:
Crvena Zvezda - OFK Beograd sjajno : nula.

A mozda je najsladje ovako:
Mi dobili, a Grobari pukli u Zelezniku, pa im sad bezimo 6 poJena! :)))

   No dobro.. ko jebe Grobare.. ko da su nam oni neki faktor u zivotu :) Nego.. kako pricati o samoj igri Zvezde na ovoj tekmi, a ne spomenuti stvari kao sto su "hmm.. mnogo smo jaki (jebote, mnogo smo jaki)" ili "jadan Lester.. sta cemo tek njima da uradimo, kad se ovako poigravamo sa OFKovcima.. " :)

 

   Nije sinoc na Marakani bilo one price "nismo mi toliko dobri, koliko je protivnik ocajan" - jer jednostavno, igra OFK Beograda i nije bila toliko losa (narocito u drugom poluvremenu). Ono sto se mora istaci - a to je neverovatno zalaganje svih (do jednog!) igraca u crveno-belom dresu, ogroman trud i trcanje do besvesti. Dobro, dobro.. posle 3:0 sa kojim se uslo u drugo poluvreme, normalno je bilo da malo padne nivo cele price, ali utisak koji ostaje - i dalje je sjajan..

   No, da krenem redom..

   Zvezda je nastupila u sastavu: Kocic - Markovic, Vitakic, Lalatovic, Bunjevcevic - Gvozdenovic, Ilic (Boskovic), Acimovic (Bajcetic), Lerinc - Drulic, Pjanovic (Mirkovic).

   Muslin je posle (ja mislim) 13:0 u pripremnom mecu protiv Graficara, vratio u tim rekovalescenta Ilica, koji je u prvoj postavi zamenio Boskovica u veznom redu. Kad smo vec kod pomenutog mecha sa Graficarem (za koji ja pojma nisam imao, nego o njemu cuh na samoj tekmi, prim. aut), najlepsa vest je bila da se u ekipu vratio Branko Jelic - i to golom! Tri komada je tada dao i mali Markoski, dva Micic.. ostalo nisam popamtio, a ko da je to pa bitno.. ovaj text ima naslov Zvezda - OFK Bgd, a ne "Graficar on-line" :)

 

   Elem... vezni red je bio taj koji je odlicnom partijom doveo Zvezdu do zasluzenih bodova. Kazem vezni red, jer su upravo momci u njemu (Acim, Ilic, Lerinc i Gvozdenovic) najvise vozali romanticare i stvarali tako sanse (ah kakvom) tandemu Drulic - Pjanovic. Tako su vec u 8. minutu sjajno odradili posao na sredini terena Zvezdini "veznjaci": Ilic je ubacio loptu u prazan prostor, a Acimovic na mangupski nacin doveo crveno-bele u vodjstvo od 1:0 (iskosa, prebacivsi golmana koji je istrcavao).
   Redjale su se sanse u tom prvom poluvremenu, a vishak igraca po boku postao je nocna mora ekipi sa Karaburme. Gvozdenovic, Lerinc, pa cak i Lale i Markovic koji su se sjajno ubacivali - prosto su kljukali loptama napad, pa ni ne cudi razvoj situacije na terenu: u 29. minutu je posle prekrasaja gostiju nad Drulicem sudija opravdano pokazao na belu tacku, a Pjanovic sigurnim udarcem sa jedanasest metara povecao vodjstvo Zvezde na 2:0.
   Igraci Zvezde su se neverovatno dobro snalazili na prilicno brzo izrovanom terenu (usled sitne kise koja je padala sve vreme), pa je vec u 32. minutu bilo 3:0, kada je Pjana (opet) ostao sam po desnoj strani, i prilicno lako zatresao mrezu protivnika.

   U drugom poluvremenu nesto mirniji tok dogadjaja... Zvezda je ubacila u neku manju brzinu, smanjila tempo, jer i nije bilo potrebe da se rizikuje neka povreda u sjajnom timu, i to 5 dana pred revansh mec sa Lesterom. Ipak, postignut je jos jedan gol, naravno u mrezi OFK-inog golmana, a 'vinovnici' su bili rezervista Mirkovic, koji je sjajno prosao po desnoj strani i centrirao, i Drulic, koji je konacno postigao gol (glavom), i time najavio povratak u staru dobru prepoznatljivu golgetersku formu.

  Sa druge strane fudbaleri OFK Beograda su se zaista borili koliko su mogli sa svojim ipak neravnopravnim protivnikom (uf.. kako volEm ovo da kazem za nash tim .. nemate pojma :) Ipak.. svaku sansu koja im se ukazala - u propustenu je pretvarao (a ko bi drugi nego) Kocic :)

   I tako.. sigurna i ubedljiva igra, na momente i atraktivna, publiku je dizala na noge i davala joj jos lepsi povod da glasnije peva :)

   E, sad.. publika :) Na Marakani nas je bilo par hiljada.. neke novine kazu dve, neke tri ipo hiljade.. no to sad i nije bitno..
   U kopu je bilo veselo.. dosta ljudi se sjatilo na Sever, cak i po kisi koja je ceo dan lila u Beogradu, a razlog za to je (verovatno) i cela adminstrativna stvar oko odlaska Delija u Bech, pa ne cudi sto je pola likova na Severu doslo sa pasoshima i dralo se ko nikad ranije :)

   Prvo poluvreme proteklo je u stvarno sjajnoj atmosferi, a pesme poput 'Oooo.. napred Zvezda le... a-le a-le... a-le a-le, napred Zvezda lee..... ' ili 'Gol.. sve bih dao ja za gol.. " orile su se i po desetak minuta. Bez pirotehnike (pa ipak igramo protiv romanticara :), ali sa vrlo grlatim kopom, Delije su bodrile svoj tim na putu ka nova tri boda. Malo prozivki na racun 20ak Blue Uniona koji su bili u 'kavezu' izmedju istoka i juga, zatim smeh, kada su 15ak minuta pred kraj poluvremena, pri rezultatu 3:0 poceli da skidaju jedan (od dva) transparenta - bilo je sve sto se znacajnije desavalo u prvom delu igre.

   U onom drugom, malo dosadnijem delu utakmice, klicalo se Kocicu (na svaki dodir sa loptom vikalo se 'Kocicu, majstore!' ili 'Kocic huligan, o-o-o-o.. ' .. a onda i poznata tema iz filma "Zaoka", sa tekstom 'Aleksandar nash Kocic, le.. branio i odbranio sve.. ' :) Ipak.. mislim da su se mladji malo vishe zaneli, pa iako je bilo stvarno simpaticno gledati kako Kocic SVAKI put odmahuje severu, ostaje utisak da je Zhora na vreme prekinuo to, pesmama o Lesteru..

   I sta jos dodati na samom kraju ..

a) Kocic je kroz smeh odmahivao prstom u fazonu 'ne-ne', kada mu se pevalo 'Kocic je huligan' :)

b) Blue Union nisu vidjeni u gradu, iako su ih neki od mladjih Belgrade-Boysa trazili (cak i po Karaburmi)

i ..

c) e.. spava mi se .. dosta za danas.. zar ne? :)

   

 

  Che