Internet intervju - naš i Vaš gost          

Vojislav StojakovicVojislav Stojaković
predsednik KK

`

Intervju je odrzan 15. XI 1999. u Pioniru

Zbog "uobicajene" ekspresne smene trenera, neka pitanja nisu bila aktuelna, iako je proslo samo 10 dana od najave do odrzavanja intervjua

Evo pristiglih pitanja:

--VUk VUjatovic #345 Imate kvalitet,igrace ,ali NEMATE TRENERA.Hocete li gledati nesto u vezi tog problema. Hvala PUNO SRECE
--Milos Smiljanic 1. KADA CE OBRADOVIC POCETI DA IGRA ZA ZVEZDU ? 2.KOLIKO CE ODPRILIKE STANOJEVIC OTSUSTVOVATI SA TERENA? 3.ZASTO JOVICA ANTONIC NIJE OTPUSTEN POSLE PORAZA U EVRO LIGI NEGO POSLE POBEDE U PRVENSTVU ? 4.KADA CE ZVEZDA DOVESTI NEKOG PRAVOG TRENERA,STVARNOM JE SMESNO GLEDATI KAKO ZVEZDA ORGANIZUJE NAPADE KADA IGRA PROTIV MALO SOLIDNIJIH EKIPA (SOLE,PAOK...) ? 5.ZASTO RADMANOVIC KOD NIJEDNOG TRENERA NIJE IMAO VELIKU MINUTAZU IAKO JE OTISAO TOPIC ? 6.U PARTIZANU MNOGO KENJAJU DA SU JACI OD NAS (IZ AVIONA SE VIDI DA JE ZVEZDA JACA) ,STA VI MISLITE O TOME?
--#420 Zare Prvo bih zeleo da se zahvalim gospodinu Stojakovicu na svemu sto je uradio za kk Crvena Zvezda. Znam da je potroseno dosta para na ovaj tim ali ocigledno je da nesto nije u redu. U Evropskoj ligi smo posladnji sa jednom mrsavom pobedom a u prvenstvu nismo bas ubedljivi.Po meni treba nam jedan jak i kvalitetan centar Po meni je takav igrac Koturovic Da li ima neke sanse za njegovo eventualno dovodjenje ili mozda za neko alternativno resenje,tj. da li ce Zvezda u bliskoj buducnosti dobiti neko ekstra pojacanje? Hvala unapred
--Stefanovic Milovan #234: Da li mislite da Zvezda moze da povratkom Obradovica i Stanojevica u drugom delu Evro-lige popravi igru i da se kao Partizan pre 2 godine plasira na Final Four (posle serije od osam poraza!) ?;
Zelim samo da pitam dokle ce se igraci na utakmicama (na svim!) ponasati nezainteresovano,odsutno,neborbeno...? Oni moraju da shvate da brane boje jednog svetskog kluba,kakav je Zvezda!Ono sto me najvise iritira (a verujem,i vecinu Delija) je da u trenucima kada gubimo sa 15,20 razlike oni potpuno posustaju i maltene pocinju da se setaju po terenu i tada ih protivnik dokrajci.Umesto da u tim trenucima zapnu sto vise mogu da bi bar smanjili veliko vodjstvo protivnika.Oni moraju da imaju u vidu da su igraci,navijaci,rukovodstvo stvarali tradiciju i kult Zvezde mukotrpno godinama i godinama!Ne mogu sada oni da se igraju sa renomeom kluba i da mu kaljaju ugled.Ne secam se kada je Zvezda na pocetku neke sezone zabelezila cak 4 poraza preko 20 razlike (CSKA-24,Beneton-23,Paok-29,Buducnost-22).Pod hitno nesto mora da se menja,jer ovako vise ne ide! Znam da sam bio veoma,veoma opsiran,ali napisao sam ovo pismo u najboljoj nameri,i iz pune ljubavi prema Zvezdi! Puno pozdrava Predsedniku Stojakovicu i svim Delijama od Stefanovic Milovana iz Vrnjacke Banje.
-- Zoka, Toronto: Moze li se stvarati i stvoriti prava zvezdaska ekipa bez dovodenja skupih, kratkotrajucih "zvezda"? Za to je potrebno strpljenje, vreme i novi Aca Nikolic ( iako je i stari spreman da pomogne ! ). No vi iz uprave odlucujete!
-- Milena Djogovic : 1.Zasto je smenjen Lale Lucic?Zbog jednog poraza za koji on nije bio kriv? 2.Zasto je smenjen Jovica Antonic?Evidentno je da je bolji trener od Momira Milatovica.Ni Jovici nisu cvetale ruze, ali Momir ni jednu utakmicu ne moze da dobije.Sa Jovicom smo barem u domacem prvenstvu pobedjivali, a sa Momirom umalo da izgubimo protiv Hemofarma.Posto stalno gubimo imate li nameru da promenite i ovog trenera?Zasto ne vratite Laleta Lucica?
-- Ivan #443: 1. Zasto ste otpustili Jovicu Antonica kada mu je islo sasvim dobro, i doveli novog trenera? 2. Da li ima mogucnosti da Zvezda svoje meceve u nastavku Evropske lige igra u Beogradu? 3. Posto je za sve prvrnstvene utakmice besplatan ulaz da li ce tako biti i protiv Buducnosti i Partizana?
-- Dejan Stojanovic, Nis: zasto je doveden Zeljko Topalovic kada je on nas ubedljivo najgori igrac??? Zasto nije Topicu placeno koliko je trazio kada vredi toliko??? Zar je bilo mnogo 350.000 za Nikolu Bulatovica kada je odlazio iz FMP??? Zasto nije doveden Haris Brkic??? Sta je bilo sa Zoranom Savicem??? Dokle cete u prelaznom roku da najavljujete BUM pojacanja tipa Savic, Scepanovic (u prosloj sezoni), Sergej Panov a onda da dovodite najgore - Topalovica, Vidacica, Pavicevica??? Prodali ste Marka jarica, ZASTO??? Dokle cete da nam brukate Zvezdu i kada cemo konacno da osvojimo neki trofej i zaigramo barem u cetvrt finalu KESa??? Samo nemojte odgovor da bude - doveli smo Sasu Obradovica - jer sta je sa centrima!!!!!!! Da li imate nameru da dovedete nekog od sledecih igraca: Milojevic, Sekularac (FMP), Nadjfeji (Radnicki)??? ZAHTEVAM DA U ZIMSKOM PRLANOM ROKU SE OTARASITE TOPALOVICA I TREJDUJETE GA ZA MILOJEVICA!!! Zasto je smenjen Jovica Antonic??? ZAKLJUCAK: da li ste vi normalni? znate li sta radite i sta zelite u zivotu? osim jedne stvari - BRUKA!!!
-- Bojan Bosanac: Gospodine Stojakovicu, kako vi zamisljate da ovaj tim postigne nesto u Evropi kada se jedan od najperspektivnijih mladih strucnjaka smenjuje zbog jednog poraza? Da li je Zvezda opet krenula u seriju menjanja trenera bez pokrica i bez uverljivih objasnjenja? Sta ste vi preduzeli da KK Crvena Zvezda opstane u Evropi? Ovde u Americi ljudi nam se smeju, ne mozemo da sacuvamo kapitena, smenjujemo coveka iza kojeg stoji rad i rezultati u prethodnim sezonama, povrh svega dovodi se Milatovic koje ne samo da ne uspeva nista da promeni, vec vodi tim u seriju poraza! Dokle ce kosarkaski klub biti u rukama nesposobnih, koji gledaju samo da izvku korist od kluba? Jos ce dugo da se peva na tribinama Pionira "Uprava Napolje", samo zbog vasih promasenih poteza i nesposobnosti!
-- MENI SE CINI ZVEZDA JE OVE GODINE SLABA U EURO LIGI SZBOG CEGA I ZASTO.PUNO POZDRAVA OD ZARKA VIDICA!!!!!!!!
-- Diana Drca :Zasto nije doveden Zoran Savic u proslom prolaznom roku,ima li ikakvih sansi da to bude ostvareno sledecom prilikom odnosno u sledecem prelaznom roku?.....pozdrav!
-- Ilija Djordjevic: Kada ce te podneti ostavku zbog katastrofalnog selektiranja igracha vec godinama ?
-- Dusan Milenkovic: Zasto posle odlaska Topica nije kupljen jos jedan krilni centar/ centar?
-- Vladimir: Da li mislite da smo suvise "tanki" na mestu krila?
-- Ivan "Grozni": Kada ce se desiti da Zvezda ne promeni 5 do 6 igraca pre sezone??? Hocemo li ikada izdrazti barem pola sezone sa jednim trenerom???
-- Ivan: KADA CE STOJAKOVIC PODNETI OSTAVKU?!!??!!?!?
-- Milos jagnjic: 1.Kojim igracima na kraju sezone isticu ugovori? 2.Da li ce se zvezda umesati u trku za dovodjenje Dejana Milojevica iz FMP za kojeg ce sigurno posle zavrsetka sezone biti mnogo ponuda? 3.Moze li zvezda napraviti ekipu sacinjenu od 10 solidnih igraca kojima bi bili pridruzeni iskusni igraci ili ce svake sezone kostur tima ciniti 5 do 6 igraca kao ove godine, 4. Zasto je Jovica Antonic dobio otkaz(ako je zbog razultata sta onda Momir Milatovic trazi na klupi Zvezde)?
-- Edin Perezic clan # 202: Posto ovo sezona nije pocela najbolje ja bih hteo da znam kako je uprava KK C. Zvezde planirala pre pocetka sezone i gde je bila greska? Kako ce te nastaviti gradjenje tima, i sta ce te izmeniti da bi se rezultati pobojasali?
-- "Kuji": Zbog cega se niste odlucili za kupovinu jednog stranca (za Evro ligu)? Ne prihvatam odgovor tipa "morali bi da menjamo koncepciju tima jer stranci ne mogu da igraju u prvenstvu". Hvala.
-- Sinisa BL #295: Zasto ste oduzeli Rakocevicu traku i zasto ne dovedete nekog centra da igra u Evro-ligi ima toliko dobrih bez angazmana (Savic ...) ?
-- Dusan Djuraskovic(182): Gospodine Stojakovicu Da li ce te da ucinite nesto da se u Zvezdu dovedu neka dobra pojacanja na polu sezoni(pre svih Milojevic i Sekularac iz FMP) ili mislite da je ovaj tim 'dobar' za Buducnost,Partizan,FMP,Hemofarm,KK Mali Mokri Lug,itd..
-- Dusan: Zasto Crvena Zvezda stalno menja dobre trenere (...Antonic, Milatovic)?
-- Vedran Ivankovic: Zasto je Rakocevic, upste, postavljan za kapitena, kada je, ocigledno, nezreo kao igrac, i da li mislite da mu je to bilo, u ovoj situaciji, jos jedno opterecenje vise, a pritom se njegov talenat, znanje, ljubav prema Zvezdi NE DOVODI u pitanje?
-- BrankoB #284: Gospodine Stojakovicu, Pitanje koje cu vam postaviti nema bas doticnih tacaka sa aktuelnim temama u nasem kosarkaskom klubu,ali bih zaista cenio ako bi ste mi na njega odgovorili. Ko u KK C.Zvezda ucestvuje u proceni mladih igraca koji bi mogli da ponesu crveno beli dres i da li se skorijem vremenu mozemo nadati da u Zvezdi zaigraju juniori poput Mladena Sekularca iz Zeleznika,ili Zarka Cabarkape iz Beopetrola,koji to svojim potencijalom i predispozicijama svakako zasluzuju?
-- Zoran: Postovani presednice KK Crvena zvezda Zeleo bi da postavim jedno pitanje.Da li cete angazovati Vladu Scepanovica koji je pre neki dan raskinuo ugovor sa Buducnosti.
-- #188 PavLakA : 1.Dokle ce Zvezda ponirati i posrtati u evropskim takmicenjima? 2.Kad ce te naci trenerakome ce te pruziti sansu da klub izvede na pravi put?To su pokusali Lucic i Antonic i kad su taman napravili nesto vi ste ih smenili.zasto? 3.Kada ce zaigrati Obradovic? 4.Kakvi su vam bili planovi za ovu sezoni i za ligu sampiona?

 

 DELIJE: Da krenemo sa najsvezijim. Juce cudna utakmica vidjena protiv FMP, posle toga Vase veliko  odusevljenje...prosle godine je otprilike tako bilo u Evro ligi - igrali smo do poslednjeg sekunda, ali smo  gubili, ove godine igramo do poslednjeg sekunda u domacem prvenstvu, ali na srecu, pobedjujemo...
 V.S. : Pa dobro, utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. U svim sportovima, pogotovu u kosarci. A zasto mi je bila juce draga pobeda - bila mi je draga posebno zbog sve te fame koja se stvorila oko promene trenera, zbog pogresnog tumacenja promene trenera. U CZ trenere smenjuju samo rezultati i nista drugo. Prema tome, kada 1 trener izgubi utakmicu sa 24 razlike, pa se to opet ponovi, onda je normalno da bude smenjen, to nije nikakvo cudo. Treneri su i pre toga menjani zbog rezultata, i posle toga ce opet biti menjani zbog rezultata, ali javnost to ne shvata, posebno neki mediji koji su oko toga poceli da prave neke fame i zato je ova utkamica sa FMP bila vrlo vazna, vrlo bitna, da se pobedom na neki nacin prekinu sve te diskusije, sve te polemike jer nista ne uspeva bolje od uspeha, tako da je taj uspeh lecio i neke rane koje su, ja bih rekao, vestacki stvoren. Naprosto, on je dosao da smiri tenzije, da smiri situaciju i da pokaze da smo mi jednostavno bili u pravu, nista drugo.
 DELIJE:
Zasto je Antonic smenjen posle poraza u sampionatu, a ne posle poraza u Evro ligi?...
 V.S. : Zato sto smo mi vrlo humani i hocemo trenera koga smo smenili i da sacuvamo. Da smo ga smenili posle Treviza, to bi bilo po njega mnogo teze, ali mi smo ga smenili posle utakmice sa Beobankom jer smo znali da ce on tu utakmicu da dobije i da ublazi negativan utisak koji je stecen o njemu. Znaci, cuvali smo ga kao mladoga trenera, jer on jos treba da radi a i on sam kaze da nema nista da prigovori nacinu na koji je smenjen, cak je i zahvalan Zvezdi sto je uspela da ga zaista sacuva kao trenera. Znaci, iskljucivo jedan korektan odnos, koji smo uvek imali prema svim trenerima, posebno prema tom mladom treneru Jovici Antonicu i njega smo promenili bas posle pobede da ne bi negativan utisak ostao o njemu posle one katastrofalne igre i utiska koji je ostavljen u Trevizu. Znaci, dali smo mu sansu da popravi utisak.
 DELIJE: Zasto je smenjen Lale Lucic (pre 2 godine) i da li mu treba skinuti kapu zbog nacina na koji je  smenjen, odnosno kad je, recimo gospodin Zeravica na BK TV u jednom javnom nastupu prilicno  kritikovao njegov rad posle svega sto je gospodin Lucic uspeo da uradi ?...
 V.S. : Lale Lucic je smenjen zbog interesa kluba jer je bila procena da posle onog stahovitog kiksa koji se desio u finalu Kupa Koraca protiv Mesha, kad se vec osvojeni pehar izgubio, znaci pehar koji je prakticno vec dosao u nase vitrine je otisao, i sigurno da je to gubljenje tog pehara sigurno ostavilo dubok pecat, pre svega na njemu. I sad, znate sta, on je usao u jedno finale i izgubio ga, usao u drugo i vec je to finale pocelo da izmice, a mi nismo smeli da se kockamo, jer Zvezda nije smela da izgubi oba finala, jer da je izgubila oba, verujte da nas nigde ne bi bilo. Znaci interes kluba je bio da se taj da se taj drugi trofej osvoji, posebno u jednom vaznom momentu kada prvak igra u Evropi. Jednostavno Lale je smenjen zbog osecaja da on posle izgubljenog jednog finala jednostavno ne moze da dobije drugo jer su uspomene vrlo sveze, od ranijeg gubitka, a da smo bili u pravu pokazuje i sam rezultat tog finala, kao govori i sama izjava Laleta "nemam pravo da se ljutim, ako Zvezda posle moje smene osvoji titulu prvaka". E, sad, isto kao sto je smenjen zbog interesa kluba, isto je tako sad i doveden zbog intreresa kluba jer nasa je procena da sad , u ovom momentu, Lale Lucic sa svojim sikustvom moze najvise da pomogne. Uspomene na onaj Mesh su izbledele tako da on ponovo ima sansu da u CZ nastavi seriju uspesnih rezultata. S' druge strane mi smo Laletov rad valorizvali ne samo u Kupu Koraca, nego i u domacem prvenstvu, a ja sam odmah posle tog finala gde smo osvojili titulu prvo okrenuo Laleta Lucica. On je bio prvi covek kog sam okrenuo i zahvalio mu se na njegovom ucescu i doprinosu da se osvoji ta titula jer on je ipak, kao sto je poznato, doveo tim u finale domace final-foura i posle 1:1, drugi su nastavili tamo gde je on stao i prakticno i nismo mogli a da mu se ne zahvalimo za njegov doprinos koji je bio izuzetan i u osvajanju tog trofeja
 DELIJE:
Kada ce poceti da igraju Obradovic i Stanojevic?
 V.S. : Stanojevic najvise za 10 dana, a Sasa Obradovic treba da debituje u domacem prvenstvu protiv partizana, sredinom decembra meseca, a ja mislim da ce zaigrati i ranije, protiv Sholet-a, pocetkom decembra, u Becu. Tako da, znaci njegovo "debitovanje" u CZ treba ocekivati pocetkom decembra.
 DELIJE: Kada ce prestati da se najavljuju bombasticna pojacanja i da se u poredjenju sa najavljenim  ne dovode tako zvucna imena? I jos jedna stvar - za Obradovica je najavljivano da ce poceti da igra  pocetkom oktobra, a sad vidimo da je to 2 meseca kasnije?
 V.S. : Obradovic ce krenuti da igra kad potpuno zaleci povredu. Nikome nije u interesu da pocne da igra kad nije potpuno spreman i da obnovi povredu i da ga onda izgubimo za citavo prvenstvo. On ce poceti da igra na prelazu izmedju ove i sledece godine, u trenutku kad ce biti najvaznije utakmice, onda kad ce nam biti najpotrebniji i kada mi vise u rezultatskom smislu necemo imati prava na kiks.
A sto se tice pojacanja, znate, pojacanja se dovode u skladu sa mogucnostima. Mi smo mozda jedan od retkih timova koji nije zaradio jos na prodaji ijednog igraca. Mi imamo nekoliko kvalitetnih mladih igraca cijom prodajom smo mogli da dobijemo veliki novac, medjutim to nismo ucinili, za sve vreme dok sam ja u CZ, jedino sto smo otpustali igrace koji nisu mogli da izdrze konkurenciju, a dovodili smo igrace koje smo finansijski bili u stanju da dovedemo, imajuci u vidu i vodeci racuna o njihovom igrackom rejtingu. Prema tome, u CZ su dovedeni izuzetno mladi i perspektivni igraci -podjimo od Bolica, nastavimo preko Stanojevica, Topica, Kuzmanovica, Jestratijevica, evo sad smo doveli Obradovica, vratili Topalovica. Znate sta, nije lako dovesti igaraca kada morate da imate u vidu da kosarka kao i ostali sportovi u nasoj situaciji, kada nemamo ligu koju smo imali ranije, i prakticno ne mozemo da poslujemo sa finansijskim dobitkom, u smisllu onog sto se zove proizvodnja. Znaci, sve nase utakmice, bez obzira koliko prodali karata, ne mogu da pokriju troskove. Mi sad imamo putovanja u Bec, gde imamo izuzetne troskove po utakmici, koji se krecu do nekoliko desetina hiljada maraka i na taj nacin mi sto smo mogli da uradimo, uradili smo, cak i vise od realnih, optimalnih mogucnosti. Na kraju krajeva, uzmite za zadnje 3 godine gde je Zvezda - osvojena titula prvaka, igrano finale evropskog Kupa, po drugi put igramo Ligu sampiona, naravno sad imamo veliki hendikep u igrackom smislu, itd. ali poredite te tri poslednje godine sa prethodnim , pa cete videti koji je pomak. Imajte u vidu da je ovaj tim u proseku star 21 godinu, to je u Evropi ocenjeno kao izvanredan potencijal, i njihovo igracko sazrevanje ce doneti mnogo bolje rezultate nego sto ih imamo sada, naravno govorim za Evropu, a za sve to treba strpljenja. Ukoliko mi ne budemo imali strpljenja, a poznati smo kao ljudi koji nemamo dovoljno strpljenja, mi cemo samo ugroziti napredak i razvoj ovih igraca, ciji kvaliteti nisu ni za koga sporni. Znaci, ako budemo imali strpljenja da sacekamo njihov razvoj, mi cemo uspeti. Ali jos nesto cu vam reci - u razvoju jednog kluba se morate osloniti na domace snage. Znaci mi moramo da racunamo na jednog Ticu, na Aleksica, Vujanica, i da tu trazimo nasu perspektivu. Mi ne mozemo da trazimo perspektivu tako sto cemo samo da dovodimo igrace sa strane. Treba dovesti igraca sa strane kojim ce se popuniti nedostajuci kvalitet, ali ako se oslonite samo na dovodjenje igraca, pogotovu starije, koji imaju, nazalost, ponekad, ne samo ponekad, i finansijski interes, znaci da dodju, da naprave dobru zaradu, a pitanje je njihovog pravog motiva. Na kraju krajeva, to je najbolje pokazao slucaj Topica, koji je, cim je bio u situaciji da odbjie bolje uslove spakovao kofere i otisao, braneci to nekim nebuloznim razlozima, a istina je samo jedna - otisao je u drugi klub zato sto mu je drugi klub vise ponudio. Mi moramo tome da stanemo na put i da se oslanjamo na igrace koji ce ponici u Zvezdi, koji ce steci reputaciju u Zvezdi, onda su to prave stavri i onda na njima mozemo graditi pespektivu.
 DELIJE : Bilo je natpisa u stampi da je Topic poslednjeg dana prelaznog roka cekao 3 sata duze od  dogovorenog vremena za produzetak ugovora, ali niko ga nije zvao
 V.S. :
Da ja vas nesto pitam. Da li pravi zvezdas ceka poziv 3 sata duze ili 3 dana ili 33 dana. Nije on imao potrebe da ceka poziv Zvezde, jer je on bio u Zvezdi i mogao je da ostane u Zvezdi da je hteo. Ali, znate sta, on je licitirao, on je iamo enormnu ponudu sa druge strane. Mi smo se priblizavali toj ponudi, u smisu kvantiteta, ali nismo mogli da se priblizimo u smislu dinamike. Ako su oni njemu nudili odmah i sve idjednom, mi to nismo mogli da mu ponudimo odmah i odjedanputa sve. Bili smo spremni da to racionalno i razumno odradimo, na nacin na koji se to inace radi. Znaci, ne moze igrac da dobije sve kad potpisuje ugovor. Gde je onda njegov igracki motiv?? Znaci, Topic je otisao samo i jedino zbog toga sto su mu drugi ponudili vise i tu nema razgovora.
 DELIJE : Da li mislite da CZ povrtkom povredjenih igraca moze da se povrati i stigne na final-four, kao  sto je Partizan uradio, posle 8 uzastopnih poraza?
 V.S. : Pa vi ste videli da u sportu nikad ne treba reci nikad. Nema izgubljene utakmice do kraja, nema ambicija koje se mogu eliminisati dok sportsko takmicenje traje. Tako je u svakom sportu. Sto se konkretno nase situacije tice, mi mozemo da uradimo odredjene promene. Sigurno da je za to nepohodno da mi pobedimo Cholet i ako uhvatimo jos jednu pobedu na ostalim utakmicama, ako udjemo u drugi deo sa tri pobede, onda sam ja veliki optimista da mi mozemo sa Obradovicem i Stanojevicem da napravimo seriju pozitivnih rezultata i da se nametnemo kao ozbiljni kandidati da idemo dalje. Mada, ja moram da kazem da smo mi imali veliku nesrecu jer smo dobili jednu tesku i nezahvalnu grupu. To su sve veliki evropski timovi sa dugackom reputacijom, gde su se odmah izdvojila cetiri vrlo jaka tima, pogotovu taj PAOK koji igra final four u Solunu, jer je taj grad odredjen za domacina, tako da je to odredjeni hendikep. Drugo ,sudije nam nisu naklonjene, trece ta putovanja koja mi imamo za svaku utakmicu gde smo "doacini" ugrozava do kraja nase ambicije stvaralcke, igracke, rezultatske, naravno to ima odraza i u domacem prvenstvu jer ne dolazimo spremni na ove utakmice nego umorni. Nasi protivnici treniraju i spremaju se citavu nedelju dana i onda je ovo sto se desava, za mene, potpuno realno. Sad, druga je stvar sto dobronamerni realnost shvataju kakva jeste, a nedobronamerni u toj realnosti traze da izvuku neke stvari koje nisu na svom mestu.
 DELIJE : Kazete "nasi protivnici se spremaju". Buducnost igra isto kao i mi pa smo videli rezultat -  vise od 20 razlike za njih.
 V.S. : Da vam kazem jednu stvar. Buducnost je ispala iz domaceg Kupa. Igra u slabijoj grupi u Evropi nego sto je nasa, pa ipak ima samo jednu pobedu vise. A nas je dobila u jednoj utakmici koju ste vi gledali koju ne mogu da komentarisem jer sve sto se imalo reci o toj utakmici je receno na terenu. Tu utakmicu su, po meni, izgubili igraci jer su oni naprosto tu utakmicu negde u svojoj psihologiji preskocili .Znaci nisu imali pravi pristup. Zbog nacina na koji su igrali svi su oni strogo kaznjeni. Jer tako igrati jendu utakmicu, pogotovu jednu utakmicu koja resava Zvezdine ambicije nije pohvalno i mi smo tu reagovali na odgovorajuci nacin. Ali ne bih ja sad tu izvlacio neki posabean kvalitet Buducnosti. Pre su tu utakmicu Zvezdini igraci izgubili, nego sto su je dobili igraci Buducnosti.
 DELIJE : Kad je Partizan bio prvak Evrope, sve utakmice je igrao u gostima. Cak je tad napravaljena i  neka reorganizacija domaceg prvenstva. Zasto to nije ucinjeno ove godine?
 V.S. : To pitanje morate postaviti kosarkaskoj organizaciji.
 DELIJE : Da li ste se trudili da dodje do neceg slicnog?
 V.S. : Mi se jesmo trudili ,ali sta da vam kazem kad je ta ista organizacija dozvolila da stranac igra samo u Evropi, a ne i u domacem prvenstvu.Zar to ne govori o cinizmu te iste organizacije prema nama i nasim ambicijama? Jer, da nam je dozvoljen stranac da igra, bez ogranicenja, imali bi mnogo bolju situaciju, bolje bi prolazili u Evro ligi, a siurno bi bolje igrali i u domacem prvenstvu, ali kao sto vidite, nemamo svi iste interese. Prema tome ni svi se ne odnose prema CZ na nacin koji je adekvatan, kao prema predstavniku YU kosarke. Jer da smo se tako odnosili, ne bi dosli u situaciju da Zvezda gubljenjem 2 igraca odlazi na evropske utakmice hendikepirana, da mora jedan mladjani Tica protiv Barcelone da parira onakvim igracima, koji svaki kosta po milion $ godisnje, prakticno da izvlaci kestenje iz vatre. A to je samo zato sto nismo imali dovoljno razumevanja u samoj nasoj organizaciji.
 DELIJE : Zasto nije doveden Panov? Navijac koji je postavio ptianje ne prihvata odgovor da bi to bila  dva tima.
 V.S. : Da vam kazem, evo sad pored mene sedi trener (prim. Bora Dzakovic) koji je trenirao Zvezdu u vreme kad su igrali stranci samo u Evro Kupu. On je video sta znace 2 tima. Imati jedan tim u jednom takmicenju, imati drugi tim u drugom takmicenju. Nemate onda nijedan tim. Jedno je kad uigravate tim sa strancem, drugo kad igrate bez njega. Sa druge strane to nije za dzabe, nije to angazovanje "na lepe oci". Ako neko zeli da investira u stranog igraca, onda on ocekuje i neku korist, a ta korist moze da bude samo ako igra bez ogranicenja, kao svugde u Evropi.
 DELIJE : Kada se saberu Obradovic i Stanojevic kao zdravi, dolazimo do cifre od 9 prvotimaca i jednog  poletarca. Da li je opredeljenje uprave da se na taj nacin uvode mladi igraci ili je to jedan propust?
 V.S. : To nikako ne moze biti propust, to je orijentacija kluba - da se stvaraju mladi igraci. To mi cinimo sa Radmanovicem koji je vec sad prakticno stasao kao prvotimac, zatim Aleksicem, Ticom i Vujanicem. Naorosto, mi necemo nista uraditi ako iz sopstvenih redova ne budemo godisnje imali dva igraca. Kao sto vidite mi sada imamo 4, koji ne moraju svi u istom trenutku biti medju 10. Koja ce dvojica biti to je stvar nekih drugih okolnosti, ali je bitno da su sva 4-ca tu, i da sledece godine moraju nova dvojica da dodju u obzir. Znaci moramo stvarati sopstveni kadar, a sopstvene redove popunjavati igracima sa strane tamo gde sa domacim kvalitetom nismo uspeli da popunimo sve praznine.
 DELIJE : Pitanje se postavlja zbog toga sto smo sa dvojicom povredjenih ostali na 7 igraca, sto su  bivsi treneri ocenili kao nedovoljno za igru
 V.S. : A sta vi mozete drugo da uradite kada imate pravo da prijavite 10 igraca. Mi smo prijavili 10. Sad kad su nam otpala 2, u jednom momentu 3, nama kosarkaska organizacija ne dozvljava da mi sada mozemo da prijavimo neke druge igrace. Znaci, da se nama sad povredi 5, igrali bismo sa 5 igraca, da nam se povrdi 6, igrali bismo sa 4! O tome niko ne vodi racuna.
 DELIJE : Zasto posle odlaska Topica nije doveden jos jedan centar ili krilni centar?
 V.S. : Znate sta, to je lepo reci, ali to iziskuje odredjena sredstva koja u ovom momentu, posle krize koju smo imali, i posle ovoga bombardovanja NATO pakta koji je u ogromnoj meri povredio nase ljudske i materijalne resurse, mi smo bili u situaciji da ne mozemo mnogo da se razmahujemo sa finansijskim sredstvima. Znaci, imali smo vrlo skucena finansijska sredstva koja su morala biti upotrebljena da se sa postojecim igracima ucvrste ugovori, da se serviraju obaveze koje proisticu iz ugovora, da se dovede ono sto je strucni stab nas odredio kao apsolutno potebnu nadoknadu u igrackom smislu, tako da nije ostalo sredstava da bi se dovodio neko... Drugo je pitanje ko je taj igrac, tog kvaliteta, a da je pri tom bio slobodan, da se mogao dovesti. Ja moram reci da su igraci sa strane jeftiniji od domacih igraca. Ja sm vodio razgovore sa Tomasevicem, Brkicem itd. To su bile enormno visoke cifre koje mi nismo mogli da obezbedimo. I to je jedina istina.

 DELIJE : Sta je bilo sa Zoranom Savicem? 
 V.S. :
Sa Z. Savicem je razgovarano, bio je nas interes da on dodje, on takodje nije imao nista protiv, medjutim on ni dans ne igra nigde - znaci onn jos uvek nije zalecio povredu, a mi smo vec uzeli jednog rekovalescenta, Sasu Obradovica, prevashodno zato sto je on legenda Zvezde, zato sto je kapiten i sto je CZ morala da mu se nadje u pomoci sad kad mu je najteze u karijeri. On nije mogao ocekivati da ce ga strani klub uzeti kad je ovako tesko povredjen, ali Zvezda nije smela da se oglusi i da ga ostavi po strani. Zvezda ga je uzela, i on ce Zvezdi kad zaigra, a to ce biti vrlo brzo, vratiti sve ono sto mu je Zvezda dala, a vratice i ono sto mu Zvezda nije dala, znaci visestruko ce se istplatiti Zvezdi, a uzeti jos jednog igraca koji je povredjen, bilo bi vrlo problematicno, a pogotovu sto je taj igrac trazio izuzetno visoku cifru i mi smo tu morali da zakocimo sve nase razgovore i pregovore. Znate sta, vi uvek u startu imate ogranicenje iznosa finansijskih sredstava koje se traze. Neki igraci traze mnogo i traze odmah, a i to zaista nismo u stanju da ispunimo, jer mi, kao sto sam rekao, ne prodajemo igrace, ne stice neke enormne zarade, mi na utakmicama ne mozemo da imao zarade kao sto imaju zapadni timovi, koji samo od prodatih ulaznica zarade 300-500 hiljada DEM, mi mozemo pokriti troskove ako igramo u Bg, ali ako igramo u inostranstvu, kao sada, mi imamo visestruke gubitke. Sve te rupe treba zacepiti, pogotovu danas, kada nema para ni u privredi, a kamoli u sportu i mislim da zato treba imati strpljenja i razumevanja.
 DELIJE :
dokle ce se igraci na utakmicama ponasati nezainteresovano,odsutno,neborbeno...? Ono sto  me najvise nervira je to sto oni potpuno posusatju. Pitanje je postavio Stefanovic Milovan.
 V.S. : Ja se saglasavam sa Stefanovic Milovanom i mogu se samo na isti nacin ljutiti, ali to je sve pitanje mentaliteta i karaktera nasih igraca. Ja licno se nikada ne predajem, ne priznajem poraz ni u jednoj situaciji, uvek cu se boriti do kraja. Ali takav pristup moraju da imaju i svi igraci, pogotovu igraci jednog vrhunskog tima kao sto je CZ, oni nikad ne smeju ad se predaju. Zar utakmica protiv FMP nije pokazala da ne odustajanje od pobede moze da donese uspeh? Mi smo bili svedoci da su oni igrali nonsalantno, da su dizali ruke pre nego sto je "prva puska opalila", da tako kazem. To je jedan pristup koji ja osudjujem i za koji im je skrenuta paznja i za koji su, na kraju krajeva, drasticno kaznjeni posle utakmice u Podgorici, gde su svi drasticno kaznjeni jer nisu imali odgovarajuci pristup utakmici i sto su se predali prakticno pre nego sto je utakmica i zapocela.
 DELIJE : Primecene su velike slabosti u igri, narocito u Evro ligi. Zasto? Vase misljenje o tome?
 V.S. : Zasto - liga je jedno vrlo jako takmicenje, jedno izuzetno naporno takmicenje, vec sam rekao, putovanja, nemamo svoju publiku, nama da bi otisli i vratili se sa utakmice na kojo smo domacini treba preko 24h, a nasim gostima treba 2, pa se onda postavlja pitanje ko je domacin? Sigurno da su nasi gosti veci domacini nego sto smo mi jer na kraju krajeva, i oni koa i mi prvi put igraju u toj sali, samo sto oni 10 puta lakse dolaze od nas do mesta odigravanja. Medjutim, problem je druge vrste. U svim ekipama igraju stranci, svaka ekipa ima 4-5 stranaca ,sve su to americki ili poznati evropski igraci. U jednom momentu u timu Barcelone protiv CZ igraju 4 crnca koj svaki kosta milion$. U CZ igraju mladi igraci od kojih vecina prvi put igra Evropu, prosek starosti nam je 21 godinu. Znate sta, niko ko u Evro ligi igra prvi ili drugi put ne moze da ocekuje uspeh odmah i preko noci. U Evro ligi treba strpljivo cekati i uciti, dok se ne steknu rutina i iskustvo za Evro ligu i da u svojoj ekipi imate internacionalne vrednosti koje ce povuci ove mlade igrace. Mi da smo imali Sasu Obradovica i da smo bili kompletni, na kraju krajeva, da smo imali tim koji smo selektirali mi bi imali mnogo bolje rezultate i mi bi u ovoj Evropi dali daleko vise. Medjutim, mi smo imali jednu vrlo tesku situaciju, imali smo ogromne hendikepe, gde u jednom momentu 3 igraca iz prve petorke nemamo u timu, onda vam je jasno sta smo mogli ocekivati kad smo naisli na takve asove koji igraju u ekipama Barcelone, PAOK, Benettona i ostalih, onda je ovo sto nam se dogadjalo jedan normalan sled dodgadjaja. Naravno, ima tu prostora da se govori i o angazovanju i o karakteru, da prilaz igraca bude daleko jaci, ali to su sad stvari koje mi popravljamo. Na kraju krajeva, promenili smo i 2 trenera sad je dosao i treci, sve u cilju da podignemo moral, borbenost, ne samo igraca vec cele organizacije kluba. Evo vec protiv CSKA, iako smo izgubili, delovali smo mnogo ozbiljnije nego na prethodnim utakmicama, ja ocekujem da od sad krene sve bolje i bolje.
 DELIJE : Da li mislite da smo suvise "tanki" na poziciji krila?
 V.S. : Pa mi za sad jednio prvao krilo koje imao je Radmanovic, koji sticajem okolnosti to najmanje igra. Mislim ad bi jedno pravo krilo dobro doslo nasem timu, ali recite mi koje je to i da je sad slobodno? Koga da uzmemo ck i da imao odgovarajuce finansijska sredstva koja su sad iscrpljena i ogranicena nasom objektivnom situacijom a i desavanjima koja imamo vezano za putovanja u inostranstvo.
 DELIJE : Da li mislite da Zvezda ima problem u napadu? Organizacija napada je losa, na svim  utakmicama Zvezda postize mali broj poena, cini mi se da jako tesko daje koseve.
 V.S. : Bez vodje u timu, a mi smo kupili vodju (Obradovica) koji trenutno ne igra, tesko mozete imati odgovarajucu organizaciju bilo u napadu bilo u odbrani. Znate kad se najbolje igra napad? Kad se najbolje igra odbrana. Kad ucvrstite igru u odbrani, i kada pokupite loptu u odbrani onda vam se otvara lagan kontra napad, otvara vam se mnogo mogucnosti. A kad se lose igra odbrana, lako primate koseve, a onda u napad idete moranjem. Pogotovu ako jos nemate sigurnosti, ako ste obeshrabreni, ako slabo izvodite bacanja, kao sto smo mi izvodili u Soleu 24-10 ili protiv FMP sinoc 21-6, onda se tesko tu moze nesto uraditi, pogotovu ako vam jos stane sut sa strane. E,sad, svaki trener ima svoju viziju i koncepciju kako ce igrati napad i odbranu, ali ja vam kazem osnovna stvar za igru u napadu je da se dobro igra odbrana. Kad se dobro igra odbrana, uvek se dobro igra napad. Nema tu fame.
 DELIJE : A pozicioni napad?
 V.S. : Pozicioni napad ovoj ekipi uopste ne odgovara. Ova ekipa je isuvise zustra, isuvise brza, isuvise koncipirana za agresivnu igru, da u jednom visokom ritmu odigra utakmicu, tako da je pozicioni napad nesto sto joj sasvim strano i ona se u pozicionom napadu ne snalazi.
 DELIJE : Kojim igracima na kraju sezone isticu ugovori?
 V.S. : Ugovori isticu Jestratijevicu i Bolicu
 DELIJE : Da li cete se umesati u trku za Milojevica i Sekularca iz FMP?
 V.S. : U ovom momentu je preuranjeno da o tome govorim, treba sacekati ostale utakmice u domacem prvenstvu, videti kako ce ti igraci da odigraju do kraja. Da vam kazem, velika ja stvar igrati u CZ. Moze jedan igrac igrati u FMP, da tamo bude prva violina, da se tamo svakome nametne kao talenat, ali kad dodje u CZ, pitanje je kako ce se uklopiti u veliki lkub, kako ce ga publika primiti, da li ce nastaviti da razvija samopouzdanje koje je stekao ili ce doci do odredjenog frustriranja, da li ce da radi kako treba, da li ima karakter koji je potreban Zvezdi, da li ce se uklopiti, to su skroz otvorena pitanja. Vi ste videli sinoc - Milojevic je dao samo 5 koseva i vrlo bledu partiju je pruzio iako je najavljen kao vrlo veliki potencijal. Prema tome, tesko je igrati i u samom Pioniru pred 6.000 ljudi, a kamoli u CZ, jer tu postoji i armija navijaca sa velikim ocekivanjima. Samo da vam navedem primer Pekovica. On je pretprosle sezone bio najbolji strelac Buducnosti. Dosao je u CZ i pogadjao je po utakmici 1 trojku od 5-6 pokusaja. Mnogo je teze pogoditi u CZ nego u bilo kom drugom timu. Znate zasto? Prosto zato sto su veca htenja, vece zelje, veci pritisak i samim tim veci grc, a igrac kad je u grcu neoze da pruzi ono sto se od njega ocekuje.
 DELIJE :
Posto ovo sezona nije pocela najbolje recite nam kako je uprava KK C. Zvezde planirala pre  pocetka sezone i gde je bila greska? Kako ce te nastaviti gradjenje tima?
 V.S. : Da li je sezona dobra videcemo na kraju. Na kraju se svode rezultati. Mi nismo izgubili sansu da budemo prvaci. Mi cemo se boriti za prvaka do poslednjeg atoma snage i tek tada cemo moci da kazemo da li smo u ovoj sezoni imali propusta. Mi imamo za protivnike solidni Partizan i izuzetnu Buducnost u igrackom sastavu, boricemo se sa jima do poslednjeg daha, ali ko ce tu da nadvlada jos je rano da se kaze, ima jos 5-6 meseci do kraja lige i tek kad se ona zavrsi mozemo da svodimo racune. U ovom momentu je prerano za to.
 DELIJE : Da li cete uciniti nesto da se u polu sezoni dovedu nova pojacanja?
 V.S. : Videcemo kao ce se razvijati sledecih mesec i po domace lige, kako ce se odvijati stvari u Evro ligi, hoce li se zdravstveno stanje stabilizovati, u kom cemo broju docekati nastavak sezone, pa cemo u zavisnosti od te situacije videti sta nam valja ciniti . Naravno, tu ce biti odlucujca rec strucnog staba. Kako bude strucni stab zeleo, isplaniro i zahtevao, mi cemo se u tom smislu i postaviti - nesto cemo da odradimo ili necemo, zavisi od prethodno navedenih okolnosti
 DELIJE : Da li mislite da "pojacanja" koja ste dovodili u poslednje 2 sezone vrede koliko su placena?
 V.S. : Prvo, mi nismo nikoga preplatili, drugo mi smo u poslednje 2 sezone imali rezultate. Mi smo no sto smo zacrtali i ostvarili. Prema tome, kad ostvarite cilj ne mozete razgovarati o tome da li je neko preplacen. O tome moze da se prica samo ako ne ostvarimo cilj, a ulozimo jako velika sredstva, kao sto je Buducnost uradila ove godine.Njima je sve osim titule - krah.
 DELIJE : Da li osecate deo krivice za ovakvo stanje u klubu?
 V.S. : Znate sta, ja ne ubacujem ni bacanja, ni trojke, ne postavjam taktiku, ne igram. Ono sto je moj zadatak to je obavljeno na nacin koji moze javnost da oceni, ja ne bih zeleo da sudim o samom sebi. Prema tome, mislim da je pitanje deplasirano.
 DELIJE : Zasto je Rakocevic smenjen sa pozicije kapitena, odnosno zamenika kapitena?
 V.S. : Da vam kazem, ta pozicija je izvedena pozicija. Vi znate da postoji kapiten i to je institucija. kapiten je Sasa Obradovic. Da li ce njega zamenjivati Rakocevic ili neko drugi to nije toliko bitno, to nije od presudnog znacaja i oko toga ne treba dizati prasinu i dizati atmosferu. To ne treba raditi pre svega zbog samog Rakocevica koji svoje vrednosti i kvalitete treba da usmeri na svoj igracki potencijal, na rad, na razvoj tog nesumnjivog igrackog potencijala i da bude u sluzbi kluba, jer svi smo mi ovde manji od CZ. Onaj ko misli da je veci od CZ, taj radi na stetu kluba, a ja ne bih zeleo da se to bilo kome desi, pa ni samom Rakocevicu
 DELIJE : Vedran Ivankovic pita:Zasto je Rakocevic, uopste postavljan za kapitena, kada je ocigledno,  nezreo kao igrac, i da li mislite da mu je to bilo, u ovoj situaciji, jos jedno opterecenje vise, a pritom se  njegov talenat, znanje, ljubav prema Zvezdi ne dovode u pitanje?
 V.S. : Da li je neka odluka prava uvek se pokaze posle odredjenog vremena. Prema tome niko nece reci da je igrac, pogotovu Rakocevic, nezreo. On je jos mlad, on mora jos da sazre u svakom smislu pa i u igrackom. Uprava kluba je ocenila sad, prilikom smene Milatovica mora da se postavi i pitanje odgovornosti nekih igraca, pa je postavljeno pitanje odgovornosti samo kapitena i ocenjeno je da i kapiten mora da pretrpi neku vrstu "sankcije" pa je u ovom slucaju to i uradjeno. Nema razloga o tome vise pricati i polemisati, treba se skoncentrisati na ono sto nam predstoji, treba se baciti na rad i treba prevazici rezutatsku krizu, tj. vise krizu igre. Treba tu krizu prebroditi i zaigrati onako kao dolikuje ovim igracima jer oni mogu neuporedivo bolje da igraju i da lice na jedan mnogo ozbiljniji i jaci tim, sto se od nhi i ocekuje.
 DELIJE : Ko u Zvezdi ucestvuje u proceni mladih igraca koji bi mogli da ponesu Zvezdin dres? Da li se  mozemo nadati da bi u Zvezdi mogli da zaigraju jos neki juniori, npr. Sekularac i Cabarkapa?
 V.S. : CZ ima sportskog direktora Boru Dzakovica, iskusnog kosarkaskog strucnjaka, ciji je prevashodni zadatak da prati razvoj mladih igraca, da strucno pokriva sve sredine gde ti igraci mogu da se pojave i da predlaze te igrace strucnom stabu 1-og tima radi njihovog angazovanja. Pored njega tu je jos jedna citava plejada strucnjaka u Zvezdi i oko Zvezde koji imaju taj zadatak. Tu je i Protic Mile, jedan veoma cenjeni trener mladih igraca koji je sad angazovan u klubu da prati i radi na razvoju mladih igraca. Vi znate da je on u Beovuku napravio nekoliko poznatih igraca kao sto su npr.Milojevic i Askrabic i on je upravo zbog toga dosao, da neposrednim radom podigne kvalitet mladih igraca. Prema tome, u CZ se na prvom mestu misli o razvoju mladih igraca i orijentacija je kluba da se na mladim igracima gradi buducnost, a da se, kao sto sam rekao, sa strane dovode samo oni koji bi trebalo da popune prazninu u timu.
 DELIJE : Ko je po vasem misljenju sad jaci Zvezda ili Partizan
 V.S. : Crvena Zvezda
 DELIJE : Da li ima mogucnosti da nastavak Evro lige Zvezda igra u Beogradu?
 
V.S. : To zavisi od vansportskih faktora. Mi se nadamo i zelimo da damo potvrdan odgovor na vase pitanje, ali ja u ovoj situaciji nisam u mogucnosti da dam adekvatnu procenu jer sigurno da nedostaju neki elementi koji nemaju veze sa sportom, tako da cemo morati da sacekamo razvoj buducih dogadjaja da vidimo sta ce se dogoditi i kakav ce odnos biti prema embargu na vazdusne letove, jer to je, kao sto znamo, jedina prepreka za neigranje Zvezde na domacem terenu. Nagovestaja je bilo i ranije da ce se on ukinuti, a sta ce se dogoditi saznacemo u narednih 15-20 dana kada cemo saznati nesto vise o ponovnom uspostvaljnju letova. Velika bi stvar bila da igramo pred puim Pionirom, to prizeljkuju i igraci, a da li ce se to ostvariri, to je u ovom trenutku, zaista ne mogu da kazem.
 DELIJE : Zvezda ove godine nije izdavala propusnice, pretpostavljam zbog toga sto se Evro liga igra  van  zemlje. Ako budemo igrali nastavak u Bg, da li ce biti propusnica ili je tad vec prekasno?
 V.S. : NIje prekasno, taj problem koji ste vi sa naveli cemo resavati u hodu i prevazici cemo ga bez ikakvih problema.
 DELIJE : Kada cete podneti ostavku zbog katastrofalnog selektiranja igraca?
 V.S. : Ako vec mislite da sam ja selektirao igrace onda sam vam veoma zahvalan jer ste mi dali veliki kompliment, posto je ocena strucne javnosti, a i evropske javnosti, a i naseg saveznog kapitena Dude Ivkovica da Zvezda ima izuzetno selektiran i dobro odabran igracki kadar, onda ja imam razloga da budem polaskan takvom konstatacijom i ne znam zasto bih zbog toga podnosio ostavku. Da vas ja pitam zar su Lukovski, Rakocevic, Radmanovic, Jestratijevic, Stanojevic, Bolic, Obradovic losa selekcija igraca? K to u nasoj ligi jos ima?
 DELIJE : Buducnost
 V.S. :
Da, ali Buducnost je napravila vestacki tim. Ona je jednostavno uzela i pokupovala sve sto je najbolje u drugim timovima, ali mi to nismo uradili. Mi godinama stvaramo igracki kadar. U prvom timu Zvezde je 5 juniora. Mi ne radimo kao oni. Znate, lako je tako napraviti tim "kupim 5 igraca i zavrsio sam posao". ali to nije orijentacija Zvezde, crvena Zvezda to nece raditi
 DELIJE : Zarko: Prvo bih zeleo da se zahvalim gospodinu Stojakovicu na svemu sto je uradio za kk  Crvena Zvezda. Znam da je potroseno dosta para na ovaj tim ali ocigledno je da nesto nije u redu. U  Evropskoj ligi smo poslednji sa jednom mrsavom pobedom a u prvenstvu nismo bas ubedljivi.Po meni  treba nam jedan jak i kvalitetan centar. Po meni je takav igrac Koturovic. Da li ima neke sanse za  njegovo eventualno dovodjenje ili mozda za neko alternativno resenje?
 V.S. : Nas prijatelj dobro razmislja i Koturovic je dobar igrac, ali reci cu vam da je njegov transfer milion maraka. Mi to nismo mogli da platimo. U ovom trenutku nema mogucnosti za njegov dolazak. Mi znamo da nam nedostaje jedan igrac koji igra ispod kosa, kao sto igra Koturovic, dobro bi nam dosao, ali u ovom momentu za jednog igraca izdvojiti milion maraka i to kad se trazi da se odmah uplati, jer tu su strani menadzeri ili menadzeri koji rade u inostranstvu cije je poslovanje zasnovano na principu "odmah i sve odjednom". To nije dobra orijentacija
 DELIJE : Jedna vrlo sveza tema - Scepanovic?
 V.S. : Da vidimo prvo njegov status u Buducnosti. Ja se sa njim ne bih zaletao jer ne znamo ni njegov stauts, a kao drugo mi na toj poziciji imamo Rakocevica, tako da je veliko pitanje, i kad bi razmisljali o njemu, kako bi to sve pogodovalo razmisljanjima strucog staba, mi bi tu morali da izvrsimo odredjene konsultacije, a sad mi to jos ne cinimo jer naprosto, ne znamo kakva je situacija sa njim. U ovom trenutku ja ne vidim nekog velikog prostora da mi razmisljamo o njegovom dovodjenju, pogotovu sto bi sad iziskivalo prevelika sredstva
 DELIJE : Recite nam kakva je tu situacija sa pravne strane - sta je jos potrebno ako on dobije  ispisnicu,  da li bi on odmah mogao da zaigra za Zvezdu?
 V.S. : On bi mogao da zaigrao od decembra jer je licenciran za domace prvenstvo, ali bi CZ morala dati Buducnosti svog igraca jer tu vazi princip reciprociteta.
 DELIJE : Zasto KK nema svoj sajt, odnosno zasto na njemu nema nista?
 V.S. : To pitanje morate postaviti nasem portparolu Jovi Maksimovicu i on ce mnogo bolje od mene odgovoriti na to pitanje
 DELIJE : poznato je da uprava i navijaci vec duze vreme nisu u velikoj ljubavi.Da li Vi mozete da ucinite nesto po tom pitanju, da se prevazidju problemi?
 V.S. : Evo, vec samim dolaskom laleta Lucica se ti problemi prevazilale. Lale Lucic je
sinoc doziveo ovacije na otvorenoj sceni, prema tome ako ih je doziveo, valjda
smo i mi iz uprave delom zasluzni da publika na taj nacin doceka Lucica. Naprosto, mi smo osetili da on u ovom momentu jeste pravo resenje. Drugo, mi nismo sujetni. Svi ovde radimo u interesu CZ i taj je interes prevashodan. Sto bi rekli nasi navijaci Crvena Zvezda je na prvom mestu
 DELIJE : Ja Vam se u ime nasih clanova i urednika sajta zahvaljujem na izdvojenom  vremenu
 V.S. : Hvala i Vama