Internet intervju - naš i Vaš gost

Slavoljub Muslin
trener fudbalskog kluba

`

Intervju je odrzan 13. XII 1999. na Marakani . Intervju vodili Caki i Lala

 

DELIJE ( Aleksandar Glisovic ):Recite nam nesto o vasoj igrackoj karijeri u Zvezdi, a zatim i o trenerskoj gde ste radili?
g-din Muslin : U Zvezdi sam igrao sedam godina i odigrao oko 310 utakmica od toga 32 u kupu UEFA, imam tri titule prvaka Jugoslavije sa Zvezdom, jedno finale 1979. godine u kupu UEFA nazalost izgubljeno . U Zvezdi sam igrao sa velikim igracima kao shto su Dzajic nas predsednik prvo, imao sam tu cast da igram sa igracima kao sto su Stepanovic , Acimovic, posle moja generacija je bila Filipovic , Pizon , Dika Stojanovic koji danas radi sa mnom, bilo je jos tu mnogo igraca , da ih ne nabrajam sve jer bih mogao nekoga izostaviti. 1981. godine sam otisao u Francusku u Lil posle sam otisao u Brest , gde sam zavrsio karijeru i postao direktor i postao posle trener. U tom trenerskom pozivu sam imao dosta igraca koji su posle igrali mnogo u Francuskoj reprezentaciji kao sto su Zinola, Lama, Legven, Martins.. , i u Bordou kada sam bio imao sam Dugarija, Zidana , Lizerazua, Vicgea internacionalca Holandije. Bio sam posle toga u Lansu i ove godine u septembru mesecu sam se vratio u Crvenu Zvezdu.
DELIJE ( Sasa Mandic,Vlada, Vido Stojanovic, Matija Pozojevic, Predrag Stojakovic, Jelena Rogic, Vukasin Bozovic):
Kada cemo biti sampioni da li je to moguce u ovoj zemlji pod ovakvim uslovima pored partizana,obilica pored ovakve sudijske organizacije i ovakvog FSJ-a.
g-din Muslin : Pa nadam se , idemo na duplu krunu, medjutim mi imamo malo zakasnjenje. Bice vrlo tesko posto ti ljudi koji postavljaju pitanja i sami oni daju odgovor na ovo pitanje. Vrlo tesko pored svega sto se desava u nasem fudbalu nazalost ali mi cemo sve dati da radimo na pravljenju tima , ja sam dosao da radim jedan duzi period da bi uspeli bez obzira na sve sto se desava da se borimo samo nasom igrom, nasim radom i nasim rezultatima borimo da uzmemo tu duplu krunu. Ponavljam, ja nisam dosao na sest meseci, igra mora da se pravi malo duze. Ima tu boljih igara i rezultata ide to na bolje, napredujemo posle dva ipo meseca rada , medjutim , kazem to je dugi rad sest meseci ili godinu dana da bi moglo da se napravi neshto. Ja se nadam da cemo uspeti do kraja sezone da uzmemo bar jedan trofej, ja bih voleo da to bude dupla kruna jel odavno je nismo uzeli. Sticajem okolnosti u jugoslovenskom fudbalu to je Zvezdi bilo onemoguceno.
DELIJE ( Vukasin Bozovic): Kako se uopste desilo da Zvezda izgubi korak sa vodecima Obilicem i Partizanom i da li je uopste po vama realno da Zvezda dodje do toliko zeljene i ocekivane titule?
g-din Muslin : Realno moze posto docekujemo Obilic i Partizan kod nas bez obzira sto je sest bodova, oni imaju da igraju izmedju sebe, moze tu nesto da se desi. Nadam se da ce biti jos izgubljenih bodova, mi smo u pocetku sezone dok ja nisam dosao vec je tu bilo nekih slabijih rezultata, kada sam ja dosao isto izgubljen derbi protiv Partizana izgubljeno nekoliko bodova. protiv Rada dva, igrali smo nereseno protiv Radnickog u Kragujevcu. To su utakmice u pocetku kada sam ja dosao , jos nisam poznavao ovaj tim i jugoslovenski fudbal. Medjutim , u zadnje vreme dobro igramo, napravli smo dobru seriju. Kao sto znate uzeli smo jedan bod na Vracaru sto je bilo veoma tesko , prema tome ja se nadam da prvenstvo nije zavrseno. Igracemo do zadnjeg kola makismalno , znaci idemo da pobedimo sve utakmice i samo pod tim uslovima mozemo da stignemo nase direktne rivale za prvo mesto.
DELIJE ( Drazen Vasiljevic ):
Gospodine Muslin, zelim vam puno uspeha u buducem radu koji ce nadam se da bude sampionski.Kada ce Zvezda da povrati dominaciju u Jugofudbalu koju je imala sve do 1992. godine.
g-din Muslin: Ja se prvo zavaljujem na njegovim zeljama. Ja se nadam da hocemo. Ja sam zato i dosao da napravimo dobar tim da bez obzira sta se desava kazem jos jednom u jugoslovenskom fudbalu. Da napravimo dobru ekipu i igru i da vratimo Zvezdu gde joj je i mesto u jugoslovenskom fudbalu.
DELIJE ( Peric) : Kakve su sanse da Crvena Zvezda ukoliko osvojimo sampionat igramo u ligi sampiona i koliki je domet ove generacije Zvezde?
g-din Muslin: Pa ja kazem opet da bi mogli to da ostvarimo moramo da treniramo po evropskim nivoima i da gledamo taj evropsko nivo a ne jugoslovenski. Znaci morali bi da dominiramo ovim jugoslovenskim sampionatom. Jedan od problema da bi se priblizili evropi je shto moramo u Jugoslaviji da imamo bolju konkurenciju a sa 22 kluba sto mi imamo je to nemoguce. Potreno je smanjiti ligu da imamo sto vise jakih utakmicai protiv jakih protivnika. Da se kvalitet jugoslovenskog fudbala prebaci u nekih 14 klubova , sto je meni realno da sampionat bude sa 14 ekipa da bi tada imali jace utakmice. Ako u jugoslovenskom fudbalu nemamo protivnika i igramo slabe utakmice svake nedelje osim tri protiv partizana, obilica i vojvodine vrlo tesko ce biti kada budemo dosli u Evropu ako nemamo jake utakmice. Vrlo je tesko odrzati taj nivo.
DELIJE ( Aleksandar Glisovic ): Na koliko ste potpisali ugovor?
g-din Muslin :
Ja sam potpisao ugovor na tri godine sa Zvezdom , znaci ovu godinu i jos dve. To je neki plan od tri godine koji smo napravili pa cemo videti sad za dalje.
DELIJE ( Milos Janjic, Steva ): Koliko ste zadovoljni sadasnjim igrackim kadrom? Da li se slazete sa mnom da u poslednjoj liniji odbrane nedostaje jedan pouzdan igrac koji bi igrao uz Bunjevcevica . Posto sam iz Novog Sada i cesto pratim utakmice Vojvodine za oko mi je zapao Jovan Tanasijevic. Sta mislite o tom igracu?
g-din Muslin : Pa on je mladi reprezentativac ja sam ga video i u zadnje vreme protiv Vojvodine. On ima kvaliteta. Mi imamo sad u toj zadnjoj liniji odbrane pored Bunjevcevica igrace, ja sam sad Vukomanovica koji se oporavio ubacio u tu liniju. Sa Vitakicem , Lalatovicem, Bjegovicem mislim da imamo dobre igrace medjutim da bi ishli , ja uvek gledam taj evropski nivo, trebaju nam neka pojacanja i mi gledamo da se eventualno pojacamo.
DELIJE ( Milos Jagnic, Steva ): Da li bi mogli da nam otkrijete neka pojacanja i da li mozda planirate pojacanja iz inostranstva?
g-din Muslin : Pojacanja iz inostranstva ne dolaze uobzir jer mi ne mozemo da dovedemo igraca, takve su cene u evropskom fudbalu da ne mozemo da dovedemo iz inostranstva. Ovde postoji mogucnost ali za sada nemamo nikakvih definitivnih pojacanja i vrlo je tesko pricati o pojacanjima i vi znate konkurencija je u drugim klubovima i mi moramo ta pojacanja eventualno i da krijemo. Da ne govorimo javno jer je posle vrlo tesko , drugi klubovi ulaze u konkurenciju . Mi se spremamo i za nas jeste pojacanje veoma vazno ali momentalno je najvazniji rad koji radimo i ja sam tu zadovoljan.
DELIJE ( Milos Smiljanic, Aleksandar Glisovic ): Da li postoji neki malo bolji igrac koga ste trenirali i sa kojim ste u dobrim odnosima, a da mu sadasnji trener ne ukazuje poverenje. Ako postoji da li ima mozda Zvezda sanse da ga dovede na vase insistiranje? Da li je to Lizarazu koji uopste ne igra u Bajernu?
g-din Muslin :
Ne , znaci moja sva treniranja su bila u inostranstvu, imao sam vrlo dobre igrace ali ih je veoma tesko dovesti u Crvenu Zvezdu. Lizerazu igra u Bajernu, sad je bio nesto povredjen u zadnje vreme medjutim totalno je van pameti jer on igra u Bajernu i cena je takva da ne moze da se plati. Bar u Jugoslaviji taj igrac ne moze da se plati
DELIJE ( Stefanovic Milovan , Vladimir Bukvic ): Da li smatrate da Zvezda treba da vrati neke stare asove npr. Krupnikovic, Stefanovic, Njegus, Zivkovic..., koji slabo igraju u inostranstvu ili ste vi protiv toga?
g-din Muslin : Ja sam protiv vracanja jugoslovenskih igraca koji su bili u Zvezdi, jedino ako se radi bas o igracima ekstra klase koje je vrlo vrlo tesko finansijksi vratiti. Ja mislim da treba dati priliku mladim igracima koji su u Zvezdi i Jugoslaviji koji imaju motivaciju da igraju u Crvenoj Zvezdi. Ne kazem da ovi koji se vracaju nemaju motivaciju ali mislim da ovim mladima u Zvezdi treba dati sansu da vrate sjaj Zvezdi. Mada za jednu dobru ekipu potrebno je imati i mlade i starije igrace, imati taj spoj iskustva i mladosti.
DELIJE ( Radovan Stojanovic ): Da li razmisljate o eventualnom povratku Dragana Stojkovica u redove Crvene Zvezde gde mu je i mesto?
g-din Muslin : O tome nismo razmishljali medjutim Piksi je produzio ugovor sa Nagojom za jos jednu godinu znaci mi ne mozemo da racunamo na njega. Piksi bi svakako u ovoj ekipi dobrodoshao sa iskustvom medju ovim mladim igracima da malo stane na loptu i to ali kazem imamo mi kvaliteta sa te strane . Piksi je odlucio da posle tog ugovora zavrsi karijeru . Naravno ja ne bih imao nishta protiv vracanja Piksija , naravno on je izuzetan igrac.
DELIJE ( Marko Mijalkovic , Vladimir Bukvic ): Zasto Lerinc ne igra i zasto Acimovic samo povremeno ulazi?
g-din Muslin : Acimovic u zadnje vreme igra cesce. On je malo izgubio samopouzdanje kod ranjih trenera i igrao je mnogo bolje kada je doshao u Zvezdu. Pokusavam da ga vratim na stare staze i verujem da cu uspeti jer on dobro radi. Lerinc je bio cesto povredjen i bolestan u zadnje vreme i momentalno je povredjen . Ja sam mu dao sansu nekoliko puta, medjutim cesto je bio povredjen i nikako ne uspeva da ostane mesec ili dva u kontinuitetu bez povrede.
DELIJE ( Drazen Vasiljevic, Aleksandar Glisovic): Da li je istina da Gojkovic ide u PSG? Da li je istina da Bunjevcevic ide u Milan?Da li bi ga pustili?
g-din Muslin : Ne bih znao da vam kazem.To je bio natpis u stampi ja ne verujem , mozda u nekoj bliskoj perspektivi ali zasada ne..Sto se tice Bunjevcevica ja ne bih. Svaki trener bi pozeleo da ima igraca kao Bunjevcevic , kao licnost i kao fudbalera. On je najiskusniji u Zvezdi, ima najbolje godine za nas. Medjutim on je vec tri godine u Zvezdi ja bih zeleo da on ostane. Moze da se desi da na kraju sezone ode u inostranstvo a ne sada jer on ima valjda takav dogovor sa Zvezdom.
DELIJE ( Dusan Djuraskovic ): Kada ce najtalentovaniji mladi golman Evrope , pesic dobiti pravu sansu a samim tim nastaviti tradiciju Zvezde da ima najbolje golmane u zemlji?
g-din Muslin : Pa mi imamo dobrog golmana, Pesic je tu , radi dobro sa Dikom Stojanovicem koga sam ja uzeo kada sam dosao. Napreduje, ali mi imamo jednog dobrog golmana Kocica koji je iskusniji od njega i koji zasada zaslucuje da brani u prvom timu. Videcemo da do kraja sezone damo sansu Pesicu da vidimo eventualno da li mozemo da racunamo na njega ili ne.
DELIJE ( Nemanja Zivojinovic ):
Hteo bih da pitam najboljeg zvezdinog trenera poslednjih najmanje 5 godina da li u prelaznom roku zeli da dovede neke vec proslavljene igrace ili neke anonimne iz manjih klubova kao sto je to dosada bila praksa?
g-din Muslin:
Ja se zahvaljujem na njegovim komplimentima.Zelim i jedno drugo. Hteo bih jednog afirmsianog igraca ali je u jugoslaviji tesko ga dovesti jer se takvi igraci nalaze u Obilicu i Partizanu.Moje je neko opredeljenje da dovodim perspektivne igrace iz manjih klubova , da ih spremamo mi da postanu zvezde kod nas. Takav primer je Jelic koji je dosao iz Cacka i iskoristio sansu. Ima tu jos igraca koji su kvalitetni u jugoslovenskim ligama, treba samo da radimo znaci nasa orjentacija je vise na igracima koji nisu afirmisani.
DELIJE ( Milos Jagnjic ): Na internetu sam gledao statistike nase lige i pise da je crvena zvezda najatraktivniji klub jer ubedljivo najvishe navijaca privuce kada igra a gostujucim terenima ali isto tako i najneposeceniji klub kada igra na Marakani.Sta po vasem misljenju treba uraditi da se marakana ponovo popuni?
g-din Muslin : Nasa liga nije interesantna , igramo od 21. novembra do 18. decembra devet utakmica znaci svake tri dana . Publike nema zato shto je lose vreme , drugo mislim da nije interesantan ovaj sampionat sa 22 kluba. Zvezda privlaci na gostovanjima svakako jer je Zvezda uvek atraktivan protivnik. Mozda tu uticu i rezultati u zadnje vreme i sve sto se dogadja u jugoslovenskom fudbalu , sve je to udaljilo gledaoce od stadiona. Jedan od glavnih zadataka ove generacije i moj je da vratimo te gledaoce a to moze samo dobrim igrama i dobrim rezultatima. Ja mislim da smo na dobrom putu, bili smo do prosle nedelje i najefikasnija ekipa u sampionatu.Mislim da igramo i najbolji fudbal zasada momentalno.Medjutim mora to da bude jos bolje i nadam se da cemo rezultatom i igrom da vratimo gledaoce na nas stadion.
DELIJE ( Milos Jagnjic ) : Da li bi to predstavljalo prekretnicu u Crvenoj Zvezdi sto se tice stalnih odlazaka igraca u inostranstvoi stvaranje jedne jake ekipe?
g-din Muslin : Pa ja se nadam , mi smo se dogovorili . Ja znam da Zvezda mora da proda jednog ili dva igraca godisnje da bi mogli da zivimo i funkcionisemo. Mi smo se dogovorili da pokusamo da zadrzimo ove igrace , ovu generaciju , godinu ili dve dana zajedno da bi mogli da napravimo tim koji bi imao neki kontinuitet u radu i da se tim ne menja cesto kako bi napravili nesto u jugoslovenskom fudbalu i narocito u Evropi.
DELIJE ( Marko Martinovic ) : Da li ce mladi fudbaleri poput Drulica , Vukomanovica, Bunjevcevica, Dudica i ostalih ostati u klubu ili ce uskoro biti prodati?
g-din Muslin : Ja se nadam da ce ostati i vec sam odgovorio na to pitanje. Nadam se da ce ostati bar josh godinu dve dapokusamo da napravimo dobar tim i da igramo malo duze vremena u istom sastavu.
DELIJE ( Vladimir Bukvic ) : Kog bi ste igraca iz naseg prvenstva voleli da vidite u svom timu?
g-din Muslin : Pa ja sam zadovoljan . Meni su moji igraci najbolji , ima tu dobrih igraca u jugoslovenskom prvenstvu . Ipak meni su moji igraci najbolji i ja bih zadrzao sve sa nekim dopunama , sa nekim mladjim igracima .Nemam nekih posebnih zelja oko igraca koji su se vec afirmisali u jugoslovenskom fudbalu.
DELIJE ( Popovic Zeljko ) : Kada se vraca Dalibor Skoric?
g-din Muslin : Skoric je spreman , medjutim on juri formu treba da se navikne malo na novi sistem igre i novi sistem koji sam ja nametnuo. Nadam se da ce se uskoro nametnuti u pravoj formi.

DELIJE ( Jasenko Eric ) : Da li ce Zvezda i dalje podmladjivati tim sa juniorima?
g-din Muslin : Sada nam je prva zelja da se ovi mladi iz mlade reprezentacije zadrze. Svakako nasha zelja je i radimo na tome da Zvezdina skola da igrace za prvi tim . Ja volim mlade igrace i gde god sam bio radio sam sa dosta mladih igraca koji su bili neafirmisani . Ako nasi juniori imaju kvaliteta nadam se da cemo da ih ubacimo u prvi tim.Ako je to to.
DELIJE ( Nevena Golubovic ) : Koju vrstu igraca Slavolujub Muslin najvise voli? Da li takav igrac vec postoji u Zvezdi?
g-din Muslin: Volim brze,moderne igrace koji su sposobni da trce dosta , naravno dobre tehnicare . Tesko je reci vrsta igraca koje volim .Volim igrace i u odbrani i u sredini terena kao i u napadu. Ali kazem to su moderni igraci koji su sposobni da se prilagode brzom fudbalu i kao licnosti koji su dobre licnosti. To je vrlo vazno.
DELIJE ( Milos Smiljanic ):
Da li Zvezda ima igrace koji bi mogli da igraju na evropskom prvenstvu?
g-din Muslin:
Pa imamo te mlade reprezentativce koji su po meni trebali da udju polako u tu novu nasu reprezentaciju . Stara generacije je vec na izmaku neke karijere. Ne kazem da ih treba sve izvaditi iz reprezentacije ali mislim da ova mlada generacija , gde mi imamo pet sest mladih reprezentativaca, moze da ih odmeni. Tu je zatim i Bunjevcevic koga bi svaki trener pozeleo kao licnost i kao igraca, znaci tu imaigraca koji su sposobni da igraju za reprezentaciju i koji ce nadam se igrati na evropskom prvenstvu.
DELIJE ( Milos Smiljanic ) : Da li se slazete sa mnom da je Pjanovic najbolji napadac nase lige?
g-din Muslin: On je jedan od najbojih napadaca ja se slazem svakako. On ima kvalitete medjutim on mozda cak i igra , po meni , sa nekih 50-60 % od njegovih mogucnosti. Jos je mlad, nadam se da ce ostati jos nekovreme u Crvenoj Zvezdi da sa svojim radom jos napreduje i pokusacu da ga dignem na jos jedan nivo jer smatram da ne igra kako bi mogao da igra po svom kvalitetu. Ali je jos mlad.
DELIJE ( Milos Smiljanic ) : Ko bi od ovih zvezdinih igraca mogao biti nova zvezdina zvezda?
g-din Muslin : Ima tu igraca koji bi mogli , najvise koji bi to mogao je Boskovic koji je mlad ima tek 19 godina , vidimo da je postao standardni prvotimac i po meni on moze da bude nova Zvezdina zvezda.
DELIJE ( Timic Zoran ): Vasa iskustva iz utakmice finala kupa UEFA protiv Borusije kada ste propustili dosta sansi ?
g-din Muslin : Pa slusajte, ne vidim shta je moglo vise da se uradi . Dobro smo odigrali i jednu i drugu utakmicu. Na prvoj utakmici smo primili autogol , na drugoj je sudija svirao penal , mi smo se ispromasivali. Ja sam pogodio precku , ne vidim da je tu neki promasaj , jednu sansu sam imao u zadnjem minutu, sutnuo sam to je ovako da kazem u nekoj mojoj karijeri najlepsa uspomena jer ipak smo dosli do finala . Ali sa druge strane i ruzna uspomena jer smo finale izgubili. Ali to je tako.
DELIJE ( Edin Perezic ) : U danasnjem fudbalu sve se vrti oko para, najveci klubovi u evropi imaju milione i milijarde dok je Zvezda na tom frontu zaostala zadnjih godina. Kakvo je vase vidjenje na ovu situaciju i da li ce Zvezda ikad moci da se takmici na najjacemo nivou kao nekada?
g-din Muslin : Znamo da su finansije danas vrlo vazne , medjutim ja tu nemogu da vam odgovorim . Nadam se da ce se situacija u jugoslovesnkom fudbalu i jugoslaviji da se popravi da ce se ipak te sankcije skinuti i da cemo moci da se ravnopravno borimo. Budzeti stranih klubova su naravno daleko iznad budzeta Crvene Zvezde. Ali mi imamo nesto drugo , imamo talenat i pokushacemo da sa radom i malim igracima dodjemo do nekog nivoa ali u danasnjoj situaciji je to vrlo tesko.
DELIJE (Djordje): Zvezda je iako sa devet igraca u debiju jeseni sa obilicem na gostujucem terenu pruzila zadovoljavajucu partiju i zamalo pobedila. Da li je to najava nove Zvezde i povratak na stare staze slave?
g-din Muslin: Nadam se da je ta utakmica pokazala da mi imamo kvalitet. Pokazali smo da kada je sudjenje u pitanju kada su nam izbacena dva igraca da mozemo da se borimo sa najboljim ekipama jugoslavije. Na dobrom smo putu , dobro radimo imamo dobru selekciju i jedini je problem da ih zadrzimo i da se malo pojacamo.
DELIJE ( Nemanja Lukovic , Darko Milanovic , Fjodor Ciric) : Sta mislite o regularnosti utakmice Obilic - Zvezda? I uopste o regularnosti prvenstva i sudija?Zasto Zvezdini igraci nisu otisli u svlacionicu Obilica ?
g-din Muslin: U svlacionicu nismu ushli kazem ja sam to vec objasnio zbog vrucine koja je bila i zeleo sam da igrace ostavim ambijentu utakmice u kojoj je bilo pritisaka i neki fizioloski zakoni nam kazu da cak na poluvremenu bi igraci trebali vishe da trce nego da se odmaraju. Ja sam hteo da ostanu maksimalno skoncentrisani na teren. Ja sam ih 5-6 minuta zadrzao na terenu ispravili smo shto je trebalo. Sto se tice ovog drugog mislim da je cela Jugoslavija videla tu utakmicu , videla je kvalitet Crvene Zvezde videla je i sudjenje ja necu o tome da raspravljam jer nikad ne komentarisem sudjenje, prema tome nisam diskutovao posle niti sam ikada diskutovao o sudjenju. Ostavicemo gledaocima da procene regularnost jugoslovenskog sampionata.
DELIJE ( Milos Smiljanic ): Da li bi mogli da sastavite tim lige i tim sveta po vasem ukusu?
g-din Muslin : Vrlo teko pitanje. Ja sam malopre rekao da ima dobrih igraca u svim klubovima ali ja bih odabrao nase fudbalere iz Crvene Zvezde jer njih najvishe znam i poznajem i mislim da imamo dobru generaciju. Sto se tice tima sveta ako bih mogao eventualno da sastavim tim bi izgledao ovako. Bartez, Turam, Stam,Bunjevcevic,Roberto Karlos,Davids, Desamp,Bekam,Gigs,Batistuta i Zidan.
DELIJE ( Boris Vuksa ):
Da li ste i dalje u kontaktu sa igracima Bordoa?
g-din Muslin: . Da, cesto se cujemo . Imamo veze i pricamo naravno o fudbalu i danima koje smo proveli zajedno.
DELIJE ( Djordje ): Da li zalite za Monpeljeom?
g-din Muslin: Svakako zalim jer utakmica je bila takva da mogli smo da se kvalifikujemo , i ja opet kazem bar da smo odigrali nereseno u prvoj utakmici. Medjutim izgubilo se , imali smo sansu i tamo , nismo imali malo srece, mislim da smo utakmicu dobro odigrali , olako smo primili golove mozda i greskom sudije mozda je kod prvog gola bio ofsajd nemogu to sada da kazem i necu da raspravljam o sudjenju kao i malopre. I ona sansa Pjanovica u zadnjem minutu golman je srecno odbraio uz pomoc refleksa. Da smo imali malo vise srece i da smo u prvoj utakmici igrali bar 0:0 prosli bi .
DELIJE ( Milos Smiljanic) : Da li je i koliko puta Pjanovic bolji od Kezmana?
g-din Muslin: Pa svako ima kvalitete ali ja kazem da bih svakako pre uzeo Pjanovica on je dobar igrac ali kazem josh jednom neigra maksimalno po svojim mogucnostima jos je mlad igrac i treba josh da napreduje. Nadam se da ce opravdati moja ocekivanja.
DELIJE ( Aleksandar Glisovic ): Kada i gde idete na zimsku turneju? Zvezda je ranije igrala sa atraktivnijim protivnicima u pripremnom periodu nego sada?
g-din Muslin: 7. januara idemo na tronedeljne pripreme i turneju po Jordanu , Siriji i Libanu. Odigracemo 5 prijateljskih utakmica sa reprezentacijama tih zemalja. Posle toga 5.i 6 februara idemo na turnir u Sloveniju gde bi trebalo da igramo sa Mariborom, Sturmom iz Graca, i Koperom. To je nedelju dana pred pocetak prvenstva. Znaci odigraemo negde oko osam utkmica u pripremnom periodu.Nadam se da cemo biti spremni. Vrlo je tesko u tom periodu naci protivnike jer u februaru se sampionati osim u Nemackoj nigde ne zavrsvaju i nijedna od ekipa nece da igra prijateljske utakmice. Ipak su Sturm i Maribor ekipe koje po mom mishljenju bi igrale lako sa timovima iz jugoslovenskog prvenstva. Igraju u ligi sampiona i netreba ih zanemariti. Treba ih ispostovati jer ja mislim da su to dobri protivnici.
DELIJE ( Radisa Jovanovic ) : Da
li mislite da bi prvi ulazak u Ligu sampiona resio mnoge Zvezdine probleme i da bi se od prihoda mogli izdrzavati i spremati timovi za sledecu sezonu?
g-din Muslin: Svakako , ja mislim da je to i nas cilj , da eventualno udjemo u tu Ligu sampiona i to bi bila prvo kazem sportski a i finansijski bi moglo da nam omoguci da otvorimo vrata Evropi i stvaranju nekog novog tima sa parama koje bi zaradili i naravno sa samopouzdanjem i rezultatima koji bi dosli posle te kvalifikacije.

DELIJE : Mi Vam se u ime nasih clanova i urednika sajta zahvaljujemo na izdvojenom  vremenu
g-din Muslin. : Hvala i Vama i pozdravite sve Delije sirom sveta