Spomenik koji sam sebi podizem

Radio televizija Vojvodine potpisala je protokol o saradnji sa producentskom kucom "Salajka" za igrani projekat "Kao rani mraz" Djordja Balasevica. To je prvi zajednicki projekat dva javna servisa, RTS i RTV.

- Producentska kuca "Salajka" je mlada kuca i sa obavezom da opravda epitet "od nacionalnog imnteresa" kojji prati njen prvi projekat. Ulazemo velike napore da nadjemo prave i pouzdane partnere, izjavila je producent Olivera Balasevic. - Preliminarni budzet je 2.600.000 dinara, sto je za nase uslove relativno mnogo, ali za svetske standarde, to je suma za film od 15-20 minuta. Rec je o 19.veku, sto podize vrednost filma jer zahteva izradu zahtevnih kostima, scenografija...
Autor projekta, kompozitor, pevac, pisac, sada i scenarista Djordje balasevic rekao je da je tokom svoje tri decenije duge karijere doziveo niz razocaranja kao covek, umetnik i Novosadjanin od onih od kojih je to najmanje ocekivao. Danas sve izgleda drukcije i ova lepa podrska njegove maticne kuce RTV obecava uspesan rad.

- Do sada Vojvodina nije nikad snimljena onakva kakva jeste, cista, lepa, srednjeevropska... Dve godine nisam radio koncerte i potpuno sam se posvetio radu na ovom projektu. Cilj mi je bio da okupim vrhunsku ekipu i u tome sam uspeo. Tu su Zoran Andric, asistent reditelja, Suki Medencevic, direktor fotografije, Boban Dedeic, kasting direktor. Obavljene su ozbiljne pripreme, realizacija pocinje u septembru. Glumacku podelu mahom cine mladi glumci, debitanti. Od velikih glumackih imena, scenario je na citanju kod Mikija Manojlovica i Svetozara Cvetkovica. U filmu ce glumiti i jedna od najboljih slovackih glumica Danica Jurceva. Moja zelja je da se kreativno upotpuni moj stvaralacki ciklus i da ovo bude kao spomenik koji cu sam sebi podici. Veoma mi je vazno da kontrolisem svoje junake i njihovu eksploataciju u raznoraznim anagramima u kojima ih ne prepoznajem, zakljucio je Djordje Balasevic.

Producent Olivera Balasevic otkrila je da su lokacije na kojima ce se snimati objekti na Tisi, Ada, Senta, Mol i Salas 137 kraj Novog Sada.

O tome da li ce u ovom filmu glumiti i cerka Jovana, Djorjde Balasevic je otkrio: -JOvani je ovaj scenario i posvecen. Moja starija cerka, Beba, radice kao asistent na scenariju, zajedno sa Perom Jovanovicem, tako da ce ovaj film raditi svi osim mene, sali se Djordje Balasevic.


14.07.2007. Politika